Spor
  • 7.9.2013 22:48

Ramon : Beşiktaş'ta zaferler kazanacağız

Beşiktaş Kulübü, Brezilya'nın Corinthians Kulübü'nden sezon sonuna kadar kiralanan Ramon de Moraes Motta ile sözleşme imzaladı.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde Beşiktaş Futbol Genel Direktörü Önder Özen ve Beşiktaş Futbol İdari Derektörü Semih Usta'nın da katılımıyla gerçekleştirilen törende Brezilyalı futbolcu, 31 numaralı formayı giyerek, sözleşmeye imza attı.

Ramon'un kariyeriyle ilgili bilgi veren Önder Özen, Internacional, Vasco da Gama, Corinthians ve Flamengo gibi önemli kulüplerde forma giyen oyuncunun kendilerine faydalı olacağına inandığını belirterek, "Kariyerinde Copa Libertadores ve Güney Amerika Kupası şampiyonlukları var. Önemli kulüplerde ve önemli taraftarlar önünde oynama alışkanlığı var. 'Beşiktaş'a ve Türkiye'ye hoşgeldin" diyorum kendisine. Türkiye'deki futbol yaşantısı olumlu cereyan edecektir" diye konuştu.

Semih Usta ise bu sezonki transferlerinin hiçbirinin kısa sürede sonuçlanmadığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Bunun bir sebebi vardı. Yaptığmız görüşmeleri, kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda, en avantajlı şekilde sonuçlandırmaya çaba harcadık. Aynı şekilde Ramon'un transferi de son güne kadar devam eden bir mücadelenin sonucunda gerçekleşti. Görüştüğümüz başka oyuncular da vardı ama belki de isminin medyaya yansımaması, bu transferin Ramon'un kulübüne ücret ödemeden kiralık olarak gerçekleşmesini sağladı. Oyuncuya sezon sonuna kadar 950 bin avro ücret alacak. Ayrıca sezon sonu için 2,5 milyon avroya satın alma opsiyonumuz var."

''Teklifi ikinci kez düşünmeden kabul ettim"
Siyah-beyazlı takımın yeni transferi Ramon, Beşiktaş'ta olmaktan dolayı büyük mutluluk yaşadığını söyledi.

Beşiktaş'tan teklif geldiğinde ikinci kez düşünmeden kabul ettiğini anlatan Brezilyalı futbolcu, "Türkiye'nin en geleneksel, kökenine, tarihine en bağlı, en fanatik taraftar grubuna sahip kulüp olan Beşiktaş'ı, Brezilya'dan da takip ediyor ve biliyordum. Bu nedenle teklifi hemen kabul ettim" şeklinde konuştu.

Beşiktaş'ta ilk yurt dışı deneyimini yaşayacağını dile getiren Ramon, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her zaman formama sağdık kalacağıma şimdiden söz veriyorum. Burada mutlu günler yaşayacağımıza eminim. Türkiye'de çok iyi karşılandım. ilk defa yurt dışına çıktığım için benim adıman zor bir durum ama arkadaşlarım çok iyi karşıladılar. Buraya gelmeden önce Türkiye'de forma giyen Andre Santos, Dentinho ve Fabio Luciano ile görüştüm. Hepsi de Türkiye ve Beşiktaş'la ilgili çok güzel şeyler söylediler. Roberto Carlos'un da benimli ilgili güzel sözleri olmuş. Kendisi benim idolümdür. Onun yaptıklarının yarısını bile yapabilirsem, benim için büyük bir noktadır."

Kendisini çok koşan dinamik bir oyuncu olarak nitelendiren Ramon, takımda iyi iş çıkarabileceğine inandığını belirtirken, form durumuyla ilgili olarak da "Beşiktaş ligdeki ilk 3 maçını kazandı ve lider durumda. Benim adıma başlangıç yapabilmek için çok iyi bir zamanlama. Lider bir takıma geliyorsunuz ve takımın havası çok iyi. Ben de takım kampından çıkıp buraya geldim. Fizik olarak hazırım ama Türkiye'de oynanan futbol Breziya'dan biraz farklı olduğu için bir adaptasyon sürecim olacak. Önümdeki tek engelin bu olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

Ramon, ayrıca A Milli Futbol Takımı'na 2014 Dünya Kupası elemelerinde başarılar dileyerek, takım arkadaşlarını Brezilya'daki finallerde ağırlamak istediğini söylerken, 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığında İstanbul'a başarı dileyerek, "İstanbul'da henüz 2 gün geçirmeme rağmen ne kadar güzel bir şehir olduğunu gördüm. Biliyorum ki bugün olimpiyatlarla ilgili çok önemli bir karar verilecek. İstanbul'a iyi şanslar diliyorum. Sonuna kadar bu organizasyonu düzenlemeyi hak eden bir kent" diye konuştu.

İmza törenin ardından Ramon, tesis içinde bulunan kartal panosu önünde medya mensuplarına görüntü verdi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:12

İLGİLİ HABERLER