Asayiş
  • 28.2.2010 17:40

REHİNECİ FİRARİ ASKER TUTUKLANDI

Kütahya’da birliğinden firar ederek 3 kişiyi rehin alan, kendisini tüfekle yaraladıktan sonra hastaneye kaldırılan asker tutuklandı.

Dün, kısa dönem olarak askerliğini yaptığı Dumlupınar Jandarma Komutanlığından firar eden, minibüsteki 3 kişiyi rehin alan, daha sonra piyade tüfeğiyle kendisini yaralayan Mustafa Taşyürek (22), hastaneden taburcu edildi.

Mustafa Taşyürek, çıkarıldığı mahkemece "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "rehin alma" suçlarından tutuklandı.

Taşyürek, Eskişehir Askeri Cezaevine nakledilmek üzere Merkez Komutanlığı ekiplerine teslim edildi.

Mustafa Taşyürek, birliğinden iki piyade tüfeğiyle firar etmiş, Uşak’tan İstanbul’a giden Orhan Çavuşoğlu’nun kullandığı 64 HE 468 plakalı minibüsü silah zoruyla durdurmuştu. Çavuşoğlu ile minibüste bulunan Fahrettin Erdoğan ve Himmet Akgün’ü rehin alan Taşyürek, aracı önce İzmir’e, daha sonra İstanbul’a yönlendirmişti. Dumlupınar-Altıntaş kara yolunda Himmet Akgün’ün araçtan atlayıp güvenlik güçlerine haber vermesinin ardından takibe alınan araç, Kütahya-Afyonkarahisar kara yolunun 7. kilometresinde durdurulmuştu. Minibüsten atlayan sürücü Çavuşoğlu, polis aracının çarpması sonucu yaralanmıştı. Taşyürek, Fahrettin Erdoğan’ı serbest bıraktıktan sonra tüfekle göğsüne ateş ederek intihar girişiminde bulunmuş, Kütahya Devlet Hastanesine kaldırılmıştı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 10:06

İLGİLİ HABERLER