
REKTÖRÜN İSTİFASINI DAVUL ZURNA İLE KUTLADILAR
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay, CHP'den milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti. İstifa haberine sevinen bazı öğretim üyeleri, Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nin Aktekke Mahallesi'nde bulunan eski kampüsünde toplanarak, davul zurna ile istifayı kutladı. Öğretim üyelerinin göbek attığı kutlamaya bazı öğrenciler, alkış temposu tutarak, bazıları ise oynayarak, destek verdi.
Göbek atan ve cebinden çıkardığı davul ve zurna ekibine atan öğretim üyelerinden Eğitim Fakültesi Sekreteri Serdar Safran'ın yakasında bulunan Gökçebay imzalı, 'yetersiz ve bilgisiz yazılı' sicil notu da dikkat çekti. Kutlamada 50 ve 100 TL'lik banknotları saçan öğretim üyelerinin sevincine ise davul ve zurna ekibi de çeşitli figürler yaparak destek verdi. Grup adına konuşma yapan Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muharrem Avcı, Eğitim Fakültesi eski öğretim üyelerinden merhum Yrd. Doç. Dr. Emin Baydil'in vasiyeti üzerine davul zurna ile rektör Gökçebay'ı uğurladıklarını söyledi.
Sürgün edilmesi nedeniyle 16 ayda 21 bin kilometre yol kat etmek zorunda kaldığını belirten Avcı, "4 yıldır devam eden dönemi değerlendirmek ve bu kabusun bitmesi üzerine buraya geldik. 4 yıl boyunca insanlık dışı birçok eyleme tanık olduk. Bir çok mağduriyet yaşadık. Sürgünler oldu. Sözleşmeler iptal edildi. Mahkeme kararı ile geri döndük. Daha buna benzer bir çok olay yaşadık. Ben mahkeme kararıyla geri döndüm ama bu yaşadığımız olaylar neticesinde kimi arkadaşlarımızı kaybettik, kimi arkadaşlarımız hastalıklara yakalandı. Demokrasi, hukukun, üstünlüğünün, insan haklarının günümüzde en üst düzeye çıktığı bir dönemde bir üniversite yaşananları ancak davul-zurna ile teneke çalarak protesto edebilirdik" dedi.
SERHAT DEMİR -KASTAMONU
Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız