Gündem
  • 20.5.2013 15:23

Reyhanlı'da yaralar sarılıyor

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamaların ardından ilçede hayat normale dönmeye başladı. Hasar gören ev ve iş yerlerinde tadilat çalışmaları sürüyor. İlçedeki esnaf patlamalarda zarar gören iş yerini eski haline getirmek için hummalı bir çalışma yürütüyor.

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, valilik, kaymakamlık ve diğer kurumların ilçede yaraların sarılması amacıyla hızlı bir şekilde çalışmaları sürdürdüğünü söyledi.

Devletin tüm imkanlarının ilçeye sevk edildiğini vurgulayan Şanverdi, şunları kaydetti:

"Sorunları en hızlı şekilde çözmeye gayret ediyoruz. Reyhanlı bunun üstesinden gelecektir. Gerçekten acımız büyük ama bunu yapanlar yakalandı, cezalarını alacaklar. Reyhanlı'da büyük bir oyun oldu, biz 'bu oyuna gelmeyeceğimiz' dedik ve gelmedik. İlçe halkına bu anlamda teşekkür ediyorum. Çok sağduyulu davrandılar, kışkırtmalara gelmediler. Çünkü gün birlik ve beraberlik günü. Bundan sonra da birlik ve beraberliğimizi koruyacağız. Kötü amaçlı olanlara da birlik ve beraberliğimizle cevap vereceğiz."

Hasar tespit çalışmaları

Şanverdi, yetkililerin ilçede hızlı şekilde hasar tespiti çalışmaları yaptığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Hasar tespit çalışmaları yapıldı ve aynı gün vatandaşların ödemeleri yapıldı. Şu anda vatandaşlarımız tadilat işlemlerini sürdürüyor. İnşallah kısa bir süre sonra tekrar normal hayata döneceğiz. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımızın hasar tespitiyle ilgili bilgimiz olmayan durumlarda kaymakamlığa başvurup tekrar hasar tespiti yaptırmasını istiyoruz. Böylece vatandaşın en küçük zararın dahi giderilecek. Hasar tespit edilen bin 200'e yakın iş yerine devletimiz tarafından gerekli ödemeler yapıldı. Çalışmalar devam ediyor. Şuana kadar 3 binanın yıkım kararı alınmıştı, bunları yıktık."

Yaralarımız sarılıyor

İlçe esnafından Ahmet Yücel ise patlamalarda iş yerinin zarar gördüğünü, hasar tespitinin ardından kendilerine devlet tarafından gerekli ödemenin yapıldığını belirterek, "Yaralarımız sarılıyor. İnşallah yakında faaliyete geçeceğiz" diye konuştu.

Esnaf Sinan Yıldırım da patlamada iş yerinin ağır hasar gördüğünü, zararlarıyla ilgili kendilerine ödeme yapıldığını tadilat çalışmalarının ardından tekrar faaliyete geçmeye hazırlandıklarını ifade etti.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:10

İLGİLİ HABERLER