Spor
  • 29.4.2013 12:58

Rize'de 5 yıl sonra gelen sevinç

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Çaykur Rizespor’un Süper Lig’de kalıcı olması için süreklik arz eden bir finans kaynağına sahip olması gerektiğini belirterek, “Teknik Direktör Mustafa Denizli başta olmak üzere Rize’ye bu mutluluğu yaşatan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah Süper Lig’de kalıcı oluruz. Bir daha düşüp çıkmak için 5 yıl beklemek zorunda kalmayız” dedi.
Rize Valisi Nurullah Çakır ise yaptığı değerlendirmede, "Rize seyircisine teşekkür ediyorum. Rize’de görev yaptığım süre içerisinde süper lig heyecanını yaşadığım için de çok mutluyuz. Gurur duyuyorum. Özellikle ikince yarı yönetimin ortak bir irade ortaya koyarak Mustafa Denizli hocamızın transfer edilmesi bu güzellikleri bir araya getirdi. Ona ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKAN’DAN SİTEMLİ AÇIKLAMA
Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Metin Kalkavan da hem taraftara sitem etti hem de Süper Lig için uyarılarda bulundu. Türkiye’ye örnek bir futbol markası oluşturmaya çalıştıklarını belirten Kalkavan bunu yıkmaya hiç kimsenin hakkı olmadığını belirterek Süper Lig’de kalıcı olacaklarını söyledi. Kalkavan, “Bu başarı herkesin başarısı. Ancak başarısızlıklar da ortaktır. Bunu unutmamak lazım. Ama insanın doğasında vardır. Başarıyı alır, başarısızlığı vermek ister. Kızmaca, darılmaca yok. Rize başarıyı istiyorsa bizim stadımızda hiç kimse küfür etmeyecek. Hiç kimse sahaya bir şey atmayacak. Ondan sonra bana büyük deme hakları olur. Yoksa büyüklüğü kabul etmiyorum. Büyük başkan derlerse de kabul etmiyorum. Çünkü bizim yapmaya çalıştığımız birilerinin yıkmaya ve bu şehrin markasına zarar vermeye hakları yoktur. Rizespor’un bu şampiyonluğu çok değerli. Çok farklı bir şampiyonluk. Çok kurumsal bir yapıdan gelen, hiç taviz vermeden, yaptığı devrimle gelen, Anadolu’ya, Türkiye’ye örnek bir kulüp oluşturduk. Onun için bu şampiyonluğun tarihte ayrı bir yeri olacak. İnşallah Süper Lig’de kalıcı olacağız. Asansör takımı olmayacağız. Hedeflerimiz çok büyük. Onları el birliği ile başaracağız” dedi.
(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:48

İLGİLİ HABERLER