Medya
  • 14.4.2009 09:51

ROJİN'İN TRT ŞEŞ'TEN AYRILIĞINA FARKLI AÇIKLAMA

TRT 6'nın yayın hayatına başladığı günden beri program yapan Rojin bugün yaptığı yazılı açıklama ile TRT 6 ile yollarını ayırdığını duyururken TRT'den de ayrılıkla ilgili farklı bir açıklama geldi.

Rojin TRT'den ayırlış gerekçesini üzerindeki baskıların yoğunlaşması ve programlarına kendisinden habersiz konukların çağrılması ve programda yaşanan kesintileri gerekçe gösterdi. TRT açıklamasında ise Rojin'in programına son verilmesinin nedenini 08. Nisan 2009 tarihinde programa gerekçesiz olarak çıkmaması olarak gösterildi. İşte arılıkla ilgili yapılan iki açıklama:

İşte Rojin'in açıklaması:

Çok söz söylemektense az konuşmayı tercih ediyorum.

TRT 6’da program yapma kararı benim icin ne kadar zor olduysa bu kanalda yaşadıklarımdan sonra bırakma kararını vermek de o derece kolay oldu.

Hiç bir sunucu, sanatçı, iyi giden programını bırakmak istemez, cok önemli sebepleri olmazsa. Hic bir TV'de raitingi yüksek olan programını bitirmez.

Programım sadece müzik ve eğlence programı olmadıgı icin ihtiyaçlarımızı doğru tespit ederek program iceriğini kendim oluşturdum. Muzik programı olsa işim çok daha kolay olacaktı. Program ağırlıkla kadınlara yönelik olarak kitap tanıtmaktan, tekerlemeye, edebiyattan şiire, kadın sorunlarından hukuki sorunlara geniş bir yelpazede hazırlandı, hazırladım.

Ancak programın ve benim üzerimdeki baskılar, o kadar yoğunlaştı ki programın icini boşaltmaya, programın kendi kendini bitirmesine calışılıyordu adeta.

Bir sunucu düşünün ki konu ve konuktan habersiz programa girsin.

Programcının yani benim, önerdigim hic bir konuk kabul edilmesin; yayında söylediğim çok şey kesilsin, her şeyine müdahale edilsin. Programa potansiyel suç, bana da potansiyel suçlu muamelesi yapılsın.

Tabii ki bu kanal Kürt sorununda tarihin sürecin getirdiği en önemli gelişmelerden adımlardan biriydi ve her şey birden olmayacaktı. Belli sınırlamalar olacagını tahmin etmek guc değildi, ama kantarın topuzu kacıp hice ayılmayı da kabul edemeyecektim.

Hayatı cesaret imtihanlarıyla gecmiş bir sanatçı olarak, Türk ve Kürt halkının barış ve kardeşligi icin canım pahasına bu kanalda program yapmayı kabul ettim. Yaşadıgım zorlukları yakınlarım ve ben biliyoruz. Yine Kürt ve Türk halkının barış ve kardeşligi icin bu aşamada susmayı tercih ediyorum..

Bırakma sebebim asla ekonomik degildir. Asla tehdit ve yıldırmalardan degildir. Asla kapris değildir. Kendi özgur irademle verdigim bir karardır..

Özgur olmadıgım yerde kimse beni tutamaz..sanatcı kimligim ve duruşumla uyuşmayan bir yerde olmak istemiyorum.

Girdim .. Gördum.. Çıktım..

Saygılarımla

ROJİN

TRT'den gelen açıklama ise şöyle:

TRT-6’nın “Rojiname” programı sunucusu Rojin Ölker, 08 Nisan 2009 tarihinde TRT İstanbul Televizyonu stüdyolarında yapılacak olan çekime mazeretsiz olarak katılmamıştır. Bu hareket yayıncılık ilke ve prensiplerine aykırı olduğundan, anılan program Kurumumuz tarafından yayından kaldırılmıştır.

Sayın Ölker’in açıklamasında gündeme getirdiği iddialar doğru değildir. Nitekim programlarımızın konuk yelpazesine bakıldığında, bu durum açıkça görülmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:09

İLGİLİ HABERLER