LEFKOŞA - Kıbrıs Rum basını, New York'ta yapılan ve bugüne sarkan Kıbrıs görüşmelerinin üçüncü günüyle ilgili olarak, ''göğüs göğüse muharebe edildiği'' yorumunu yaptı.
Rum gazeteleri, TSİ 02.00'a kadar olan gelişmeleri aktardıkları haberlerinde, Kıbrıs Rum tarafının, Türk tarafının tutumu hakkında önceden bilgi sahibi olmaması nedeniyle çaresiz kaldığını ve yine korku filmi yaşandığını yazdı.
Rum tarafının ağır baskılara maruz kaldığını belirten Rum basını, tarafların New York'ta ''esir kaldığını'' kaydetti. Fileleftheros gazetesi, ''amansız pazarlık'' başlıklı haberinde, BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın ofisinde peş peşe yapılan görüşmelerle amansız pazarlık ve göğüs göğüse muharebe edildiğini belirtti.
Rum tarafının AB'nin ve BM Güvenlik Konseyi'nin sürece dahil olmasını istediğini aktaran gazete, şunları yazdı:
''Edindiğimiz bilgilere göre, Başkan Papadopulos, Türk formülüne ilişkin, prosedüre AB'nin de katılmasının zaruri olduğu şeklindeki kendi tezini ortaya koydu. Papadopulos, Annan'ın üst hakemlik rolünün BM Güvenlik Konseyi'nin vereceği yetkiyle ve kararların benimsenmesiyle olmasını, ayrıca üst hakemin önerilerinde Avrupa normlarını da dikkate almasını istedi.''
Politis, ''New York'ta esir kaldılar'' başlıklı haberinde, uluslararası arabulucuların sonuca ulaşılması konusunda ısrarlı davrandığını kaydetti.
Gazete, Türk tarafının yaptığı önerinin bir Amerikalı kaynak tarafından ''müzakerelere soluk verdiği'' şeklinde yorumlandığını da duyurdu.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 21:37