Trump İran'a: "Boğazı açın, deliler!"...
ve elektrik santrallerini ve köprüleri bombalamaya benzer bir "cehennem" tehdidinde bulundu.
ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social platformunda yaptığı bir paylaşımda İran'ı tehdit ederek Hürmüz Boğazı'nı derhal açmasını talep etti ve aksi takdirde ciddi askeri sonuçlarla karşılaşacağının sinyalini verdi.
Trump, oldukça kışkırtıcı bir üslupla şunları yazdı: "Boğazı açın, deliler, yoksa cehennemde yaşayacaksınız," ve Salı günü İran'da "Enerji Santrali Günü ve Köprü Günü" olarak adlandırdığı bir günün yaşanacağına işaret ederek, İran'ın hayati önem taşıyan altyapısını hedef alan beklenen askeri saldırılara açıkça atıfta bulundu.
Mart ayı sonlarında ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın enerji tesislerine yönelik saldırıların askıya alınmasının, barış görüşmelerine olanak sağlamak amacıyla 6 Nisan'a kadar 10 gün daha uzatıldığını duyurdu ve bu uzatmanın "İran'ın talebi üzerine" gerçekleştiğini iddia etti.
Bu, Trump'ın ikinci ertelemesi; daha önce de İran'daki enerji santrallerine ve enerji altyapısına yönelik tüm saldırıları beş gün ertelemişti.
Daha sonra Trump, İran'a bir aydan fazla süredir devam eden savaşı sona erdirmek için bir anlaşmaya varması için belirlediği sürenin bitimine 48 saatten az kaldığını hatırlattı ve reddetmesi halinde cehennemle karşılaşacağı konusunda uyardı.
28 Şubat'ta Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail, İran askeri tesislerine ortak saldırılar düzenlemeye başladı ve Tahran da bölgedeki İsrail ve ABD üslerini hedef alan karşı saldırılarla karşılık verdi. Bu durum, çatışmanın kapsamının genişlemesiyle ilgili uluslararası endişeleri artıran devam eden bir tırmanış olarak değerlendiriliyor.