Dünya
  • 16.10.2008 00:01

RUSLAR UÇAK KAÇIRMAK İSTEYEN HAVA KORSANINI TUTUKLADI!..

Rusya'nın ulaştırmadan sorumlu bölge savcılığının sözcüsü Ekaterina Mirichova, Antalya-Saint Petersburg seferini yapan uçağın rotasını Strasbourg'a çevirmesini isteyen 1956 doğumlu bir Rus vatandaşının bulunduğunu söyledi.
Bu talebi yerine getirilmezse uçağı havaya uçuracağını tehdidinde bulunan yolcunun, herşeye karşın uçak Saint Petersburg'a indikten sonra tutuklandığını belirten Mirichova, olayın ardından uçak kaçırma girişimi için soruşturma başlatıldığını kaydetti.
Bu arada yolcular, uçağı kaçırma girişiminde bulunan kişinin sarhoş olduğu ve kokpite yaklaştığında başkaları tarafından etkisiz duruma getirildiği yönündeki haberleri yalanladılar.
Tüm yolculuğun sakin geçtiğini belirten Oleg Kisselev isimli yolcu, inişten sonra kendilerine koltuklarından kalkmamalarının söylendiğini ve muhtemelen şirkete (THY) ait üniformalı kişiler ile pilotlardan birinin yanında oturan yolcuyla konuştuktan sonra onu götürdüklerini anlattı.
Kisselev, ''Hiçbir olay çıkmadı. Adam direnmedi, bağırmadı, bir kelime etmedi'' dedi.
Uçak inene dek hiçbir anormallik farketmeyen yolcular, uçağın civarında otomatik silahlı polisleri gördüklerini ve yakınlarının telefon etmeye başladıklarını anlattılar.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:21

İLGİLİ HABERLER