Bilim
  • 15.1.2010 11:08

RUSLARDAN KAR YAĞIŞINI AZALTMAK İÇİN ÇILGIN FİKİR!

Rus Ria Novosti ajansının haberine göre Moskova Belediye Başkanı Yuri Luzkov, Moskova üzerindeki kar bulutlarının dağıtılması halinde kentin 300 milyon dolar tasarruf sağlayacağını açıkladı. Luzkov, işlemin başarılı olması halinde yakıt, araç ve personelden yapılacak tasarrufun belediye bütçesini büyük ölçüde rahatlatacağını ve kar yağışlarında çıkmaza giren trafik sorununun çözüleceğini söyledi.

İlk programa göre deneme bugün gerekleştirilecekti. Ancak Belediye Başkan Yardımcısı Pyotr Biryukov, kesin sonuç alınmasını sağlamak için işlemin bir süre ertelendiğini duyurdu.

Son haftalardaki yoğun kar yağışı nedeniyle, Moskova Havaalanı kapanmış ve binlerce yolcu havaalanında gecelemek zorunda kalmıştı.

Bu arada Rusya Meteoroloji Dairesi’nden bir yetkili, kar yağışını engellemeyi amaçlayan sistemin Sovyet döneminde başarıyla uygulandığını bildirdi. Yetkili, Sovyet döneminde 10 yıl boyunca her yıl yedi veya sekiz uçağın havalanarak Moskova üzerindeki kar bulutlarını kimyasal bombardıman yöntemiyle dağıttığını ve sistemin sonuç verdiğini kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 11:08

İLGİLİ HABERLER