Gündem
  • 2.4.2022 01:49

Ruslardan şok eden Bayraktar SİHA paylaşımı

Rusya, Ukrayna’daki Pentagon Biyo-savaş laboratuarlarının peşini bırakacağa benzemiyor.

Son çıkan belgeler Türkiye’yi de işin içine katıyor.

Rus ordusu, Kiev yönetiminin bu laboratuvarlarda üretilen ölümcül patojenleri havadan yaymak için insansız hava araçları kullanmaya ilgisini gösteren bazı belgeler sundu.

Belgelerden biri, Ukraynalı Motor Sich firmasının Bayraktar TB2 ve Akıncı İHA’larının yapımcıları olan Türk dron üreticisi Baykar Makina’ya 15 Aralık 2021 tarihli mektubuydu.

Ukraynalılar, Baykar’a dronların 300 kilometrelik bir menzile 20 litre aerosolize yük kapasitesi taşıyıp taşımayacağını sordular.

300 kilometrelik menzil bir düzine büyük Rus şehri ve neredeyse tüm Belarus’u kapsama alanına alıyor.

Belgeli iddiaları ortaya koyan Rusya Nükleer, Biyolojik ve Kimyasal Koruma Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Igor Kirillov, “Bu noktada, Kiev rejimi tarafından biyolojik silahların Rusya Federasyonu’na karşı kullanım olasılığı ile teknik ulaştırma araçlarının geliştirilmesinden bahsediyoruz” dedi.

Kirillov’un kamuoyuyla paylaştığı belgelerde Ukrayna tarafının sorularına Baykar Teknoloji Şirketi’nin olumsuz yanıt verdiği görülüyordu.

Aerosol, bir katının veya bir sıvının gaz ortamı içerisinde dağılmasıdır. 
Duman, sis ve spreyler örnek olarak gösterilebilir. 10 mikrondan daha küçük çaplı sıvı veya katı parçacıklardan oluşan çok fazlı sistem. Son yıllarda aerosoller köpük veya jel şeklinde hazırlanmaktadır. Aerosoller; itici gaz, çözücü ve aerosol kabından oluşur. Aerosol kabı sprey kabı olarak da bilinir. İçindeki sıvıyı bir sis veya köpük halinde saçmak üzere düşünülmüş ve genellikle madeni bir kutu veya plastik bir şişe biçimindedir. Eskiden böcek ilaçlarını püskürtmek maksadıyla geliştirilen aerosol, günümüzde çok çeşitli ürünler için kullanılmaktadır. İtici gaz basınç altında tutulan sıvılaştırılmış gaz veya gazlar karışımıdır. Bu gazların kaynama noktası normal ısının altındadır. Bu sebeple itici gaz karışımı atmosfer ile temasa gelir gelmez sür'atla buharlaşır. Etken madde de saç veya cilt üzerinde kalır. Köpük ve toz aerosoller için de prensip aynıdır. İtici gaz olarak kullanılan maddelerin inert, kokusuz ve renksiz olmasına, toksik ve yanıcı olmamasına dikkat edilir. Bu amaçla fluorokarbonlardan trikloromonofluorometan, diklorodifluorometan çok kullanılmakla birlikte, son yıllarda ozon tabakasına verdiği zararlar sebebiyle terk edilip yerlerine propan, izobütan, n-bütan gibi gazlar veya karışımları kullanılmaktadır. Aerosollerin başlıcaları oda deodoranları, saç laklarıdır ve yanlış kullanımda tehlikeli olabili

Güncellenme Tarihi : 2.4.2022 23:10

İLGİLİ HABERLER