Dünya
  • 25.6.2022 16:43

Rusya’dan büyük tehdit! ‘İlk füzeyi Londra’ya atacağız!’

Rusya ile Batı arasında büyük bir gerilimi beraberinde getiren Kaliningrad krizinde yeni bir gelişme yaşandı. Rusya'nın Avrupa Kıtası'ndaki tek toprağı olan ve kara bağlantısı bulunmayan Kaliningrad’a getirilen transit geçiş yasağı, Rusya’yı kızdırdı. Canlı yayında Kaliningrad'ta NATO ile bir savaşın çıkması olasılığını tartışan Rus vekil Andrey Gurulyov, yeni bir savaş durumunda hedefte İngiltere’nin başkenti Londra olduğunu açıkladı.

Rusya ile Batı arasında bu kez Kaliningrad krizi yaşanıyor. Rusya'nın karadan bağlantısı olmayan, Baltık Denizi kıyısındaki Litvanya ve Polonya arasında yer alan toprağı Kaliningrad'a transit geçişin engellenmesi, gerilimi artırmaya devam ediyor. Litvanya'nın Avrupa Birliği'nin (AB) yaptırım listesinde olan bazı malların toprakları üzerinden Kaliningrad'a transit geçişini engelleme kararı almasıyla yükselen gerilimde Rusya'dan flaş bir çıkış geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i kızdırdığı söylenen karar sonrası Putin'e olan yakınlığıyla bilinen Rus milletvekilinden olay yaratan bir çıkış geldi.

"İLK OLARAK LONDRA'YI VURUCAĞIZ!"

Katıldığı bir televizyon programında konuşan Rus vekil Andrey Gurulyov, Kaliningrad'ta NATO ile bir savaşın çıkması durumunda olacaklara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Güncellenme Tarihi : 25.6.2022 16:44

İLGİLİ HABERLER