Rusya Odesa kentine bomba yağdırdı

1 dk okuma
Rusya Odesa kentine bomba yağdırdı

Hızlı Özet

Bölge valisi Oleh Kiper, Ukrayna'nın güneyindeki Odesa kentine yönelik bir Rus füze saldırısının Çarşamba günü gece saatlerinde sivil altyapıyı vurduğunu söyledi.

Rusya'nın gece saatlerinde Ukrayna'nın Odesa kentine bombardıman düzenlediği bildirildi.
Rusya Ukrayna'nın Karadeniz kıyısında bulunan liman kenti Odesa'yı hedef alan bir bombardıman gerçekleştirdi.
Bölge valisi Oleh Kiper, Ukrayna'nın güneyindeki Odesa kentine yönelik bir Rus füze saldırısının Çarşamba günü gece saatlerinde sivil altyapıyı vurduğunu söyledi.
Saldırıda sanayi sektöründeki bir idari bina hasar gördü. Kiper saldırıda herhangi bir can kaybı olmadığını belirtti.
Bu hafta başında bir Rus füze saldırısı kentteki bir depolama tesisine zarar vermiş ve üç kişi yaralanmıştı.
Odesa, 28 aydır devam eden işgal harekatında Rus güçlerinin sık sık hedefi oldu ve birçok saldırı kentin liman tesislerini hedef aldı. Rusya ise sivilleri ya da sivil altyapıyı hedef aldığını reddediyor.
Geçtiğimiz Mart ayında da Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in görüşme yaptığı sırada Odesa kenti hedef alınmıştı.

 

Bu haber 715 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Beyrut vuruldu! Trump çıldırdı, Netanyahu’ya küfür etti
Dünya

Beyrut vuruldu! Trump çıldırdı, Netanyahu’ya küfür etti

İran ile barış anlaşmasını imzalamaya saatler kala İsrail’in Beyrut’u bombalaması Beyaz Saray’da bardaktan taşan son damla oldu. Yaşananların ardından Trump'ın Netanyahu’ya küfür ettiği öne sürüldü. ABD Başkanı, verdiği röportajda "Neden bu saldırıyı yapmak zorundaydı? Hiçbir şekilde doğru karar veremiyor!" diyerek İsrail Başbakanı'nı sert sözlerle topa tuttu.

Habervitrini10226 Görüntüleme
Korsan Somaliland Devlet Başkanı Abdullahi İsrail'de
Dünya

Korsan Somaliland Devlet Başkanı Abdullahi İsrail'de

Somaliland Devlet Başkanı Abdirahman Muhammed Abdullahi (Cirro), pazar günü İsrail'e resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Habervitrini14949 Görüntüleme
Trump İsrail'in Beyrut saldırısına sinirlendi
Dünya

Trump İsrail'in Beyrut saldırısına sinirlendi

Anlaşma için baskı: ABD Başkanı Donald Trump, İran ile uzun zamandır beklenen anlaşmaya "çok yakın" bir zamanda İsrail'i Lübnan'a saldırmamaya çağırdı . İsrail'in Pazar günü Beyrut'taki Hizbullah kalelerine yönelik saldırısı, savaşı sona erdirmek için 60 gün daha sürecek müzakereleri başlatacak mutabakat zaptının imzalanmasını tehlikeye attı .

Habervitrini13251 Görüntüleme
Sıcak saatler: Trump "Pazar günü" dedi, Tahran yeşil ışık yakmadı
Dünya

Sıcak saatler: Trump "Pazar günü" dedi, Tahran yeşil ışık yakmadı

ABD-İran arasında savaşın sona ermesini öngören anlaşma taslağına ilişkin son değerlendirmeler sürerken, Reuters yeni mutabakat metninin detaylarına ulaştı. İran'ın henüz nihai kararını vermediği süreçte ortaya çıkan taslağın; Hürmüz Boğazı'nın yeniden açılması, petrol yaptırımlarının kaldırılması, dondurulmuş milyarlarca dolarlık İran varlıklarının serbest bırakılması ve nükleer programın geleceğine ilişkin kritik maddeler içerdiği öne sürüldü. Öte yandan İsrail ateşkesi bozmak adına Lübnan'a yönelik saldırılarına devam ediyor.

Habervitrini12099 Görüntüleme