Medya
  • 5.2.2009 15:18

"SABAH - ATV İHALESİNE GİRMEMEM İÇİN TEHDİT EDİLDİM"

İSTANBUL - Ergenekon davasının 48. duruşması tutuklu sanık Hayrettin Ertekin’in savunması ile sürüyor. Ertekin, savunmasında ATV ve Sabah gazetelerinin satılmasıyla ilgili iddialarda bulundu. 

Ertekin ATV-Sabah ihalesine girmemeleri için tehdit edildiğini öne sürdü. Ertekin konuyla ilgili olarak başbakanlık eski basın sözcüsü Akif Beki’nin de kendisine telefon açtığını iddia etti.

Hayrettin Ertekin ayrıca ihaleyi alan kurumun temsilcilerinin kendilerine defalarca telefon ettiklerini öne sürdü. Ertekin bu tehditlerin kendisini yıldırmadığını ancak tam ihaleye girecekleri sabah sahibi olduğu televizyon kanalına baskın yapıldığını, polis tarafından ihaleye girmekle görevlendirilen ortağı Semih Sadi’nin gözaltına alındığını, bu nedenle ihaleye giremediklerini söyledi.

Ertekin kendisine yönelik terör örgütüne üye olma iddiasını da reddetti. Bu konuda belgeler sundu sunduğu belgelerde Abdullah Gül, Turgut Özal, Bülent Arınç gibi isimlerle yan yana fotoğraflarını gösterdi ve ben nasıl bir teröristim ki bu isimlerle yan yana gelebiliyorum. “Güneydoğu’ya çok ciddi yardımlar yapıyorum ben terörist değilim” diye kendisini savundu.


MAHKEMEDEKİ İNSANLAR SAYGIN DEĞİL Mİ?
Hayrettin Ertekin, mahkemenin “Ergenekon şeması” adı verilen şemadaki üzerleri kapalı bazı isimlerin açıklanmaması yönünde karar aldığını hatırlattı. Bu kişileri kendilerinin de bildiklerini ancak hiçbir zaman açıklamadıklarını vurgulayan Ertekin, şöyle konuştu:

“Mağdur edilmelerini istemedik ama buradaki insanlar saygın değiller mi? Burada şemada olmayan insanlar da var. Orada olmadığım halde buradayım. Sayın savcılarımız baştan düşünseydi de böyle saygınlık kriteri ölçer bir dosyayı karşınıza getirmeseydi.”

ÜNAL KARAMAN AİLE DOSTUM
Ertekin, futbolda şike yaptığının iddia edildiğini de belirterek, eski Ankaragücü teknik direktörü Ünal Karaman’ın aile dostu olduğunu, Karaman hakkındaki bir telefon konuşmasının da bu şekilde yansıtıldığını, oysa böyle şeylerle alakası olmadığını söyledi.

Dava dosyasında bulunan bir fotoğraftaki kişinin basına Sami Hoştan olarak yansıtıldığını ifade eden Ertekin, yanındaki kişinin Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov olduğunu öne sürdü.

SEDAT PEKER YARDIMSEVER
Sedat Peker’i, basından saygın bir iş adamı olarak tanıdığını söyleyen Ertekin, “Sedat Peker’in mafyalığı varsa cezasını çeker. Zaten Kayserili bir düzenbazın iftirasıyla yatıyor. Sedat Peker yardıma ihtiyacı olan kişilere bir sürü yardımda bulunuyor. Bunlardan kimse bahsetmiyor” diye konuştu.

VECDİ GÖNÜL TEŞEKKÜR MEKTUBU GÖNDERDİ
Yazdığı bir kitap nedeniyle Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün Sayıştay’da görev yaptığı sırada kendisine bir teşekkür mektubu gönderdiğini söyleyen Ertekin, bu mektubu okuduktan sonra mahkemeye sundu.

Ertekin, “Nasıl bir teröristim ki bu devletin bütün kademeleri teşekkür ediyor. Nasıl bir teröristim ki devlete yüklü miktarda vergi veriyorum” diye konuştu.

İlk eşinin ölümünün ardından, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in başsağlığı mektubu gönderdiğini belirten Ertekin, bu mektubu da mahkemeye verdi.

Ertekin, ilk eşinin cenazesine çok sayıda devlet adamı, iş adamı ve askeri yetkilinin katıldığını anlatarak, “Hangi teröristin cenazesine böyle insanlar gidiyor?” diye sordu.

BÜLENT ARINÇ 20 YILLIK DOSTUM
AK Parti’ye yönelik darbe planlamakla suçlandığını belirten Ertekin, eski TBMM Başkanı Bülent Arıç’ın 20 yıllık dostu olduğunu, hatta annesinin cenazesini kendi elleriyle kabre indirdiğini ileri sürerek, cenazeye ilişkin olduğunu öne sürdüğü fotoğrafı mahkeme heyetine verdi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 01:29

İLGİLİ HABERLER