Sabri'nin başını göbeği yemiş
Galatasaray’da gerek taraftarın gerekse camianın aklında günlerdir kimi sorular cevap bekliyordu.
Galatasaray 'da camiayı şoke eden Sabri Sarıoğlu'nun kadro dışı bırakılması olayının detaylarına şampiy10 ulaştı... 15 yıldır sarı-kırmızılı forma ile mücadele eden oyuncunun bileti yeni teknik direktör Cesare Prandelli'nin önceki gün aldığı kararla kesilirken, İtalyan teknik adam aldığı kararı başkan Ünal Aysal ile de paylaştı.
Selefi Roberto Mancini ile Galatasaray hakkında görüşüp bir rapor aldığını belirten Prandelli, Sabri'yi takımda neden düşünmediğini ise şu sözlerle Aysal'a anlattı:
"Ömcelikle Mancini'nin raporuna baktım. Sabri için ‘Teknik açıdan yetersiz ve dağınık’ yazıyordu. Florya'ya gelince ben de kendi çalışmamı yaptım 4 gün boyunca. İşin doğrusu Florya'ya geldiğim ilk gün Sabri'yi karşımda gördüğümde şok oldum. Galatasaray gibi bir takımın kaptanının çok daha değişik bir tarzı olmalı. Gerek Sabri'nin kıyafeti gerekse de bana yaklaşımı, Galatasaray kaptanından beklentilerimin çok uzağındaydı. Ayrıca göbekli oluşu dikkatimi çekti. Takım kaptanının her özelliği ile diğer oyunculara örnek olması gerekir. Göbekli kaptan mı olur?
‘TEKRAR DÜŞÜNECEĞİM’
Kendi izlenimlerimle Mancini'nin raporunu birleştirince Sabri'yi kamp kadrosuna almadım. Ama kendisi ile ilgili son kararım bu değil. Onu kadroya almayışım bir uyarı özelliği taşıyor. Sabri gerekli uyarıyı alır, İstanbul 'da çok çalışır, göbeğinden kurtulur ve istediğim forma girerse kendisini kadroya almayı tekrar düşünürüm.
Ama onu kadroya almam, tekrar kaptan yapacağım anlamına gelmez.
Sabri benim idealimdeki Galatasaray kaptanından çok uzakta. Gerek stil olarak gerekse de tarz olarak Sabri isteklerimin uzağında."
Sarı-Kırmızılı takımda son olarak Sabri’nin kadro dışı bırakılmasının teknik bir karar mı yoksa yönetimin tasarrufu mu olduğu gündemin ilk sırasındaki maddelerden biri.
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal konuyla ilgili Bugün Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu.
TARAFTARIN SESİNE KULAK VERDİ
Başkan Aysal, Sabri'nin kamp kadrosuna alınmamasının ardından taraftardan gelen tepkiler üzerine kaptanın takıma geri dönmesi için Prandelli'ye mesaj vermeye başladı.
İşte Aysal'ın o açıklamaları:
SABRİ KİLO VERİRSE DÖNEBİLİR
*Sabri Sarıoğlu'nun kadro dışı kalması teknik bir karar mı? Yoksa sizin bu kararda bir etkiniz var mı?
''Sabri'nin kadro dışı kalması tamamen teknik direktörümüz Prandelli'nin kararı. Benim ve üst yönetimin alınan bu kararda bir katkısı yok. Takım için bugüne kadar alınan kararlarda olmadığı gibi. Sabri olayında da bir karar ve seçimimiz yok. Karar tamamen teknik. Kendisine bir plaket vermeyi bile düşünebiliriz. Sabri ile sorunumuz yok, o bizim kaptanımız. Mevzu sadece teknik. Sabri, kilo verip eski enerjisini kazanırsa belki Prandelli Sabri'yi geri isteyebilir. Bunu bilemeyiz.''

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:22