Gündem
  • 26.9.2021 09:25

Sadettin Tantan ve Uğur Dündar'dan Sedat Peker güzellemesi

Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan ile Sözcü yazarı Uğur Dündar, aynı gün, aynı söylemlerle firari mafya elebaşısı Sedat Peker'i güzelleyip, ona destek çıktı. Her iki isim de derin devletten aldıkları emirle tıpkı geçmişte olduğu gibi bugün de darbecilerin emirlerine uyarak, maşalık misyonunu yerine getirdi.

Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan İP'e yakın Yeniçağ'ın canlı yayınına katıldı. Tantan, firari mafya elebaşısı Sedat Peker'in iftiralarına destek vererek, "Devlet içindeki namuslu memurlar bilgi veriyor." yalanı ile suç örgütüne güzelleme yaptı. Sadettin Tantan ile aynı gün Twitter hesabından paylaşımda bulunan Sözcü yazarı Uğur Dündar da firari mafya elebaşısını destekleyerek, "Halk, onu bir suç örgütü lideri olarak değil, temiz toplum savaşçısı olarak görüyor." dedi. Tantan'ın ve Dündar'ın aynı anda ortaya çıkıp, Sedat Peker'i sahiplenerek, darbecileri desteklemesi, bir rastlantı olmaktan öte derin devletin işareti ile konuştuklarını ortaya koydu.

Yeniçağ canlı yayınına katılan eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Sedat Peker'in yalanlarını savunarak, tıpkı 28 Şubat darbecilerine ve FETÖ'ye sahip çıktığı gibi firari mafya elebaşısını da aklamaya çalıştı.

Bütün darbelerde aynı söylem: Namuslu memur, namuslu asker, namuslu polis...

FETÖ'yü güzellemek için, "Devlet içindeki namuslu ekip" tanımı yapan aynı zamanda 17 Aralık Emniyet darbesinin mimarı hainler için, "Devlet içindeki yolsuzluğa karşı çıkan dürüst emniyet mensupları." güzellemesi yaparak, darbecileri aklamaya çalışan eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, bugün de, firari mafya elebaşısı Sedat Peker'e sahip çıktı. "Devlet içindeki namuslu memurlar" söylemini öne süren Tantan şöyle konuştu: "Artık devletin kendi içinde de, devlet aklına sahip olan namuslu, düzgün insanlar, bir şekilde bunu açığa çıkarmak suretiyle halkı bilinçlendirmeye çalışıyor." 

Darbecilere hep aynı güzellemeler

27 Mayıs darbesini yapanlar, Sadettin Tantan ile aynı zihniyete sahip kişiler tarafından, "Ülkenin anayasal sistemini zorlayanlara karşı, TSK içindeki namuslu ekibin yaptığı 'dur' deme hareketi." olarak tanıtılmıştı. 12 Eylül darbesi ise, "Kardeş kavgasını önlemek isteyen askeriyedeki namuslu generallerin mecbur kaldığı darbe." şeklinde anlatılmıştı.

28 Şubat'ın son döneminin İçişleri Bakanı Sadettin Tantan!

İmam Hatip okullarının önlerinden kız öğrencilerin alınıp, otobüslerle şehir çıkışlarına götürülmek sureti ile orada bırakıldığı, gece yarılarına kadar evlerine dönemedikleri dönemin mimarı olan Tantan, bugün Sedat Peker'in, "devlet içindeki namuslu ekip tarafından bilgilendirildiği" yalanı ile, bir mafya babasına sahip çıkıp, yine darbecilere hizmet etti.

Aynı gün, aynı söylem...

Sadettin Tantan'ın bu açıklaması ile eş zamanlı olarak sahneye çıkan Sözcü yazarı Uğur Dündar da firari mafya elebaşısı Sedat Peker'i güzellemeye çalıştı. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Dündar, "Hayatım mafyalar, suç örgütleri, hırsızlar, hortumcular, uyuşturucu baronlarıyla mücadele etmekle geçti. Sedat Peker hakkında da haber yaptım. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki artık halk, onu bir suç örgütü lideri olarak değil, temiz toplum savaşçısı olarak görüyor." dedi.

Sadettin Tantan ve Uğur Dündar'ın aynı gün ortaya çıkarak benzer söylemlerle firari mafya elebaşısı Sedat Peker'i güzelleme çabası, ikisinin de derin devletin işareti ile konuştuklarını ortaya koydu. Her iki isim de derin devletten aldıkları emirle tıpkı geçmişte olduğu gibi darbecilere destek çıkarak maşalık misyonunu yerine getirdi.

 

YENİ AKİT

 
 
 


 

Güncellenme Tarihi : 26.9.2021 09:29

İLGİLİ HABERLER