Spor
  • 31.8.2014 11:04

Saha değil tarla

İlk yarıda Veli Kavlak ve Oktay Delibalta, kötü zemin yüzünden sakatlandı.
Futbolcuların hemen her şut denemesinde ya da ikili mücadelelerde çimlerin yerinden kalkması oyunculara zorlu anlar yaşattı.

Zeminin kötülüğü yüzünden Beşiktaş’tan Veli Kavlak, Mersin İdmanyurdu’ndan Oktay Delibalta ilk yarıda sakatlanıp oyun dışı kaldılar. Veli'nin en az bir hafta antrenmanlara çıkamayacağı açıklandı. 

Saha zemininin kötü olmasının nedenini ne?
Çim uzmanı Tarık Uslu, Mersin İdmanyurdu ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmada saha zemininin kötü olmasının nedenini açıkladı.
 
2014-2015 sezonu Spor Toto Süper Lig, Cuma günü oynanan karşılaşmalar ile başladı. Çim uzmanı Tarık Uslu, Mersin İdmanyurdu ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmada saha zemininin kötü olmasının nedenini açıkladı.

Türkiye’nin yetiştirdiği önemli çim uzmanlarından ve şu an yurt dışında olan Tarık Usu, Türkiye’deki çim sahaların durumunu ve yapılması gerekenleri anlattı. Katar, Dubai, Afrika, Fransa, Danimarka, Türkmenistan gibi ülkelerde dünyaca ünlü firmalara danışmanlık yaparak yeni çim sahalar kazandıran Uslu, şimdilerde Türkmenistan’da 2017 Asya Olimpiyatları için çim saha hazırlıyor. Uslu, “Biz 50 derece sıcaklık olan ülkelerde yapılamaz denen çim sahaları dünya sporuna kazandırdık. Önemli olan doğru zamanda doğru tohumu ekmek. Mevsimsel olarak tohum kullanıyoruz. Drenaj da önemli. Bir de özel hazırladığımız kimyasalları kullanıyoruz. Çimleri tohum deneme tesisimizde yetiştiriyoruz. Mersin’de doğru zamanda doğru tohum kullanılmadığı için saha bu halde karşımıza çıktı” dedi.

Uslu ayrıca Türkiye’de denetim mekanizmasının da doğru çalışmadığını öne sürdü.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:12

İLGİLİ HABERLER