Asayiş
  • 6.7.2011 17:19

ŞAMPUANDAN BAKIN NE ÇIKTI

Adana'da yaklaşık 3 ay önce polisin bir eve yaptığı operasyonda ele geçirilen 1 ton sahte şampuanın yapımında tavan boyası kullanıldığı ortaya çıktı.

Nisan 2011'de Adana Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü F.K. isimli bir kişinin evinin bir bölümünde sahte deterjan ve şampuan ürettiği ihbarını aldı. Bunun üzerine merkez Seyhan ilçesine bağlı Meydan Mahallesi'ndeki evi ve şahsı bir süre takip eden polis zanlının şampuan ve deterjanları üretip piyasaya süreceği gün 9 Nisan 2011 günü baskın düzenledi.

Yapılan baskında yaklaşık 2 ton sahte deterjan ve şampuan ele geçirildi. Yapılan aramada zanlının piyasada çok sayıda ünlü markanın etiketlerini ve şampuan kutularını hazırladığı ortaya çıktı.

Polis ele geçirilen malzemelerin içeriğini öğrenmek için tahlile gönderdi. Yapılan incelemede yaklaşık 1 ton sahte şampuanın yapımında tavan boyası kullanıldığı ortaya çıktı. Zanlı, "Markalar kanununa muhalefet, halk sağlığını tehdit etme" suçundan adliyeye sevk edilmişti.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 15:58

İLGİLİ HABERLER