Gündem
  • 11.3.2006 10:23

SANAL KUMARA YASAK GELİYOR

ANKARA - Son 2 yıldır boyutları giderek artan sanal ortamda oynatılan yasadışı kumar ve bahis siteleriyle mücadele edilmesi için oluşturulan özel komisyonun çalışmalarının ardından Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan ''Sanal Ortamda Oynatılan Talih Oyunları Hakkında Yönetmelik Taslağı'', Başbakanlığa gönderildi.
     Yönetmeliğin yürürlüğe girmesi halinde, Türkiye'de artık internet ortamında şans oyunları işletmeleri kurulamayacak, araç ve gereçleri ile benzeri aletler çalıştırılamayacak ve her ne ad altında olursa olsun bu konuda sanal ortam oluşturulamayacak.
     Sanal ortam üzerinden şans oyunlarının oynanmasına yönelik gerçek ve tüzel kişilerin ilan ve reklamları yapılamayacak. Bu ortamda şans oyunlarının tanıtılması amacıyla farklı bir görüntüyle tüketiciyi aldatıcı, yanıltıcı, istismar edici, özendirici reklam da yapılamayacak.
     Düzenlemeye aykırı davranarak, sanal ortamda oyun düzenleyen, ilan ve reklam yasağına uymayanlar belirlenecek ve haklarında yasal işlemlere başlanacak.
     Milli Piyango İdaresi, yapacağı denetimin sonucuna göre, şans oyunlarına ilişkin sanal ortamlara ve internet sitelerine hizmet veren servis sağlayıcılarının, ''Bu sitelere veya sanal ortamlara yönelik hizmet ve yayınlarının durdurulması ve yasal eylemlerin cezalandırılması'' istemiyle yargıya başvuracak.
     İnternet ortamında şans oyunlarının oynatıldığının tespit edilmesi halinde Telekomünikasyon Kurumu aracılığıyla bu sitelere erişim perdelenecek.
     Türkiye'de de her ay 1.5 milyonun üzerinde kişi bu tür yasadışı sanal oyunlara 2 milyon dolara yakın para yatırarak, hem Türkiye'den döviz çıkışına sebep oluyor hem de ciddi bir vergi kaybına yol açıyor. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:50

İLGİLİ HABERLER