Asayiş
  • 29.6.2009 16:29

SANIK AVUKATINDAN "ÖZ" İMZALI "SAHTE BELGE"

İSTANBUL - "Ergenekon" davası kapsamında Ergun Poyraz ve Sevgi Erenerol'un da aralarında bulunduğu bazı sanıkların avukatlığını yürüten Vural Ergül, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarından Zekeriya Öz'ün imzasını taklit ederek bilgisayar programı yardımıyla oluşturduğu bir ''belge''yi basın mensuplarına dağıttı.
Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Ergül, "İrticayla Mücadele Eylem Planı" isimli ve her bir sayfasının altında Savcı Öz'ün taklit imzası bulunan fotokopileri basın mensuplarına verdi.
Ergül, son sayfasında Öz'e ait 18 imzanın bulunduğu sahte belgeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Hafta sonu oturdum, kendime bir irtica ile eylem planı hazırladım. Hazırladığım bu eylem planının dikkat çekici olması ve sahteciliğinin anlaşılması için de altına koyduğum imzayı özellikle soruşturma savcısı Zekeriya Öz'ün imzasından seçtim" dedi.
Dileyenin kendisine, bir bilgisayar programı yardımıyla farklı imzalar yapabileceğini savunan Ergül, söz konusu belgenin altına Zekeriya Öz'ün imzasını özellikle konunun anlaşılabilmesi için taşıdığını ve belgesinin altında yer alan Dursun Çiçek imzasının yerine, bir başkasının isminin de rahatlıkla konulabileceğini göstermek istediğini bildirdi.
Ergül, bir araya getirdiği imzaların, iddianamenin çeşitli klasörlerinde yer alan Zekeriya Öz'ün bizzat kullandığı imzalar olduğunu iddia ederek, "Bunları pekala alıp fotokopiyle çoğaltmak ve sonrasında da bunu hukuki bir işleme kötü niyetle konu etmek mümkün olur. Ama bu mümkün olursa o zaman da hukuk katledilmiş olur" diye konuştu.
Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'in askeri savcılık tarafından alınan ifadesinde, ifade zaptına farklı imza atması tartışmalarına da değinen Ergül, "Her insanın imzasının farklı zamanlarda farklılık gösterebileceğini ve bu çerçevede kendisinin de iddianamenin ekleri klasörler arasında yer alan Savcı Öz'ün bugüne kadar kullandığı farklı imzaları tarayarak bir araya getirdiğini" dile getirdi.
Ergül, Öz'ün, imza örneklerinden herhangi birisinin, hesabının bulunduğu banka şubesindeki imza örneği kartonunda yer alması durumunda, diğer 17 imzasından birisiyle uyuşmadığı için parasını çekemeyeceğini de ileri sürdü.
Ergül, "Her iki belgenin de gerek benim hazırladığım Öz imzalı belgenin, gerekse karanlık figürlerin hazırladığı Dursun Çiçek imzalı 'irtica ile mücadele eylem planı'nın her ikisinin de sahte olduğu konusunda hiçbir kuşku, hiçbir tereddüt bulunmuyor. Aslı bulunmayan bir evrakın hiçbir suretle gerçekliğine ilişkin bir iddia ortaya atılamaz" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:35

İLGİLİ HABERLER