Yaşam
  • 24.2.2008 11:12

S.ARABİSTAN’DA FLÖRT OPERASYONU

SAUDI Gazette isimli yayın organının haberine göre S.Arabistan din polisi, alışveriş merkezlerinde genç kızlarla flört ettikleri gerekçesiyle 57 genci tutukladı.

İngilizce yayın yapan Faziletin Desteklenmesi ve Ahlak Bozukluğu’nun Önlenmesi Komisyonu’nun emriyle alışveriş merkezlerinde rutin operasyon düzenleyen polis yetkilileri, ’uygunsuz giyindikleri, gürültülü müzik çaldıkları ve karşı cinsin dikkatini çekmek için dans ettikleri’ gerekçesiyle gençleri toplayıp karakola götürdü.

Suudi Arabistan’da Muttava diye bilinen din polisleri, kamuya açık alanlarda devriye gezerek, şeriat kurallarına uyulup uyulmadığını denetliyor. Sevgililer Günü öncesinde de S.Arabistan’da kırmızı gül satışı yasaklanmış, Muttava da yasağı denetlemek için operasyon düzenlemişti. Suudi Arabistan baş müftüsü Şeyh Abdülaziz el-Şeyh, yedi yıl önce yayınladığı fetvayla, Sevgililer Günü’nü ’pagan bir Hıristiyan geleneği’ ilan etmişti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 13:43

İLGİLİ HABERLER