Gündem
  • 25.2.2011 00:55

SARKOZY'NİN SÖZLERİNE CEVAP GELDİ...

12 Eylül 1980 darbesinden sonra Türkiye'ye vize koyma önerisi getirildiğini ve darbecilerin de bu öneriyi Türkiye'den insanların kaçmaması için kabul ettiklerini söyleyen Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Halbuki bu, Türkiye'nin Ankara Anlaşması'ndan doğan haklarından feragat etmesidir. Biz hala onu düzeltmeye çalışıyoruz. Vize uygulamasından vazgeçilmesi için uğraşıyoruz. Ben umutluyum, eninde sonunda Avrupa'nın çıkarları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamayı kaldırmayı gerektirecektir'' dedi.
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti Gençlik Kolları'nın Ankara'daki üniversitelerin temsilcileri ile Gençlik Parkı'nda düzenlediği toplantıya katıldı. Bağış, gençlere hitaben yaptığı konuşmasında, bütün uluslararası müzakerelerde kozlarının genç nüfus olduğunu belirterek Türkiye'nin ortalama yaşının 28, Avrupa ortalamasının 40 olduğunu ifade etti. Bağış, Türkiye'nin ekonomik büyümesi yüzde 8,5 iken, Avrupa'nın yüzde 1,5, Almanya'nın yüzde 3 olduğunu söyleyerek, "Hem Avrupa'nın en başarılı ülkesinden 3 kat daha fazla büyüyen ülkemiz var hem de onlardan çok genç nüfusumuz var. Bu yaklaşımla Türkiye'nin önümüzdeki 20 yılını tasavvur ettiğimizde, sizlerin sayesinde, gençliğimiz sayesinde Türkiye'nin ne kadar büyük bir potansiyeli, ne kadar büyük bir gücü barındırdığını görmemek imkansız. Elbette bunu göremeyen veya görmek istemeyen Avrupalı liderler var. Ama sabırla, azimle hepsinin görmesini sağlayacağız" ifadelerini kullandı.
Kepenklerin inmediğini, gecelik faizlerin 8 binlere ulaşmadığını belirten Bakan Bağış, bütün Avrupa, Amerika'da sorunlar yaşanırken Türk ekonomisinin yüzde 8,5 büyüdüğünü söyledi. Ortak olması gereken paydaların birbirlerine karşı kullanıldığına dikkat çeken Bağış, "O nesiller gençliklerini ortak paydaları için değil, birbirlerine karşı maalesef çatışmalarla, tartışmalarla geçirdiler. O yüzden Türkiye o buhranlı dönemleri yaşadı. O yüzden Türkiye'de yağ kıtlığı, yakıt kıtlığı oldu. O yüzden kardeş kardeşe kurşun sıktı. Aramıza duvarlar örüldü. Ama şimdi gençliğimizin gücünün farkındayız. Onu iyi değerlendiriyoruz. Mantıklı şekilde kullanıyoruz ve Türkiye'nin önü açılıyor. Bugün neresinden bakarsanız bakın Türkiye'de demokrasi en parlak dönemini yaşıyor.Ekonomisi tarihinin en parlak dönemini yaşıyor. İnsan haklarında tarihinin en parlak dönemini yaşıyor" şeklinde konuştu.
Modern sanat ile demokrasi arasında sıkı bir bağ olduğuna işaret eden Bakan Bağış, "Gerçek sanat ifade özgürlüğünün en hayati platformlarından birisidir" dedi.
Türkiye'nin demokratik, müreffeh olmasının bir tesadüf olmadığını kaydeden Bakan Bağış, gençler olarak daha vizyoner projeler üretmenin önemine değindi.
Türkiye'yi dikta, darbe özentisi olanların, vesayetçilerin yönetmediğini söyleyen Bağış, "Türk milletini kendi içinden çıkan, onun değerlerine saygılı, beklentilerini bilen, ona göre hizmet veren, Türkiye'nin ihtiyaçlarını kavrayan bir iktidar yönetiyor. Bizim Türkiye ile ilgili rüyalarımız, ortak beklentiler, ortak dualarımız var. Eğer biz 2002'de dünyanın en büyük 26. ekonomisini, 2011'de dünyanın 16. büyük ekonomisi yapabildiysek, ortak duamız, beklentimiz, hedefimiz dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olma idealini mutlaka gerçekleştirebiliriz. Siz kendinize inanırsanız, başkaları da size inanır. Biz kendimize inanıyoruz. Biz Türkiye'ye inanıyoruz. Biz milletimize, gençliğimize inanıyoruz" dedi.
Anayasa referandumunu Türkiye tarihinde dönüm noktası olarak tanımlayan Bağış, gençlerin çok net bir mesaj verdiğini söyledi.
12 eylüldeki referanduma da değinen Bağış, 12 eylül 1980'den sonra insanların işkenceye maruz kaldığını, idam edildiğini belirterek, "Bakmayın siz Çakma Gandi Sayın Kaynak Kemal, Sayın Kılıçdaroğlu'na. Çekirdeğe yarar mı, havuz var mı, fındığa iyi gelir mi, şu mu, bu mu diye sulandırmak için elinden geleni yaptı. Ama 12 eylül 2010 tarihinde Türk milleti 2 12 eylül arasında tercih yaptı. Bir daha o karanlık günlere dönmemek için, dönemlere girmemek için, çok açık ve net bir tercih yaptı" şeklinde konuştu.

12 Eylül 1980 darbesinden sonra Türkiye'ye vize koyma önerisi getirildiğini ve darbecilerin de bu öneriyi Türkiye'den insanların kaçmaması için kabul ettiklerini söyleyen Bağış, "Halbuki bu, Türkiye'nin Ankara Anlaşması'ndan doğan haklarından feragat etmesidir. Biz hala onu düzeltmeye çalışıyoruz. 12 eylül darbesinin bize attığı en büyük kazık vize belasıdır. 12 eylüle kadar birçok Avrupa ülkesi vize uygulamıyordu. Vize uygulamasından vazgeçilmesi için uğraşıyoruz. Ben umutluyum, eninde sonunda Avrupa'nın çıkarları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamayı kaldırmayı gerektirecektir'' dedi.
Bağış, sadece son 2 yıl içinde TBMM'de 30'a yakın kanun geçtiğini, Türkiye reform yaptıkça ve standartları yükselttikçe Avrupa'nın Türkiye'yi içine alacağını ifade etti.
Egemen Bağış, asırlarca bir köprü, bir merkez olarak, doğu ile batıyı, Asya ile Avrupa'yı birleştiren Türkiye'nin insanlık tarihinin en kapsamlı barış projesinde yer almamasının düşünülemeyeceğini ifade etti. Bazen kendisine ''Eksen kayması tartışmaları varken AB'ye üye olma konusunda kararlı mısınız?" diye sorulduğunu belirten Bağış, ''Onlara da diyorum; biz Türkler aynı anda yürüyüp ciklet çiğneyecek kadar yetenekliyiz. Biz hem doğuyla hem batıyla ilişkilerimizi eş zamanlı olarak ilerletebilecek zekaya da pratik yaklaşım tarzına da beceriye de sahibiz çok şükür'' dedi.
Hedefin AB'ye tam üyelik ve tam üyelik standartlarını yakalamak olduğunu vurgulayan, birlik olunması halinde bunun yakalanacağını belirten Bağış, bu süreci gençlerle birlikte götürmek istediklerini dile getirdi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 20:56

İLGİLİ HABERLER