Dünya
  • 8.12.2023 10:47

Savaş Konseyi üyesi savaş konseyi üyesi İsrailli Bakanın oğlu Gazze'de öldürüldü

İsrailli bakanın oğlu Gazze'deki çatışmalarda öldürüldü 

Knesset Bakanı ve eski IDF Genelkurmay Başkanı Korgeneral (Sol) Gadi Eizenkot (Sol) ve İsrail Yenilik, Bilim ve Teknoloji Bakanı Ofir Akunis (sağda), Albay'ın mezarına çelenk koydu. Gazze Tümeni Güney Tugayı komutanı Asaf Hamami, 04 Aralık 2023'te İsrail'in Tel Aviv kentindeki Kiryat Shaul mezarlığında düzenlenen cenaze töreninde.

Reuters'in haberine göre, Ulusal Birlik Partisi lideri Benny Gantz Perşembe günü yaptığı açıklamada, İsrail kabine bakanı ve eski askeri şef Gadi Eizenkot'un oğlunun Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda öldürüldüğünü söyledi .

Parti üyeleri Eizenkot ve aynı zamanda eski bir genelkurmay başkanı olan Gantz, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'in Filistin Gazze Şeridi'ne hava, kara ve deniz saldırısını tetikleyen ölümcül saldırısından kısa bir süre sonra Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetine katıldı.

İsrail ordusu, 25 yaşındaki Gal Meir Eisenkot'un kuzey Gazze Şeridi'ndeki çatışmada öldürüldüğünü söylemek dışında ölümüyle ilgili kesin ayrıntı vermedi.

Israel: Sohn von Ex-Generalstabschef Gal Eisenkot im Gazakrieg getötet -  DER SPIEGEL

“Tüm İsrail'le birlikte Gadi'ye ve tüm ailesine desteğimi gönderiyor ve kocaman sarılıyorum. Gantz yaptığı açıklamada, hepimiz Gal'in uğruna öldüğü kutsal dava uğruna savaşmaya devam etmeye kararlıyız" dedi.

Netanyahu, yayınladığı taziye mesajında ​​kalbinin kırıldığını söyledi.

İsrail'in çetelesine göre İsrail, savaşçılarının İsrail'de 1.200 kişiyi öldürmesi ve 240 kişiyi de rehin olarak Gazze'ye sürüklemesinin ardından Filistinli grup Hamas'ı yok etme sözü verdi.

Sağlık Bakanlığı'na göre 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 17.000'den fazla Filistinli öldürüldü ve nüfusun yüzde 85'ini oluşturan yaklaşık 1,9 milyon insan yerinden edildi.

 

Güncellenme Tarihi : 8.12.2023 11:00

İLGİLİ HABERLER