Gündem
  • 9.1.2014 18:39

Savcı Zekeriya Öz'ün koruma haberi yalan mı

İSTANBUL Başsavcı vekilliğinden Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine atanan Zekeriya Öz'ün 6 olan koruma polis sayısı 4'e indirildi.
Koruma sayısının 4'e indirilmesinin yanısıra yaklaşık 6 yıldır Öz'ün koruması olarak görev yapan eski korumaları da 1'i dışında değişti yerine yenileri verildi.

ÇOLAKKADI'NIN DA KORUMALARI DEĞİŞTİRİLDİ

Sadece Öz'ün korumalarında değil adliyede birçok savcının korumasında değişiklik yapıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakadı'nın da uzun yıllardır koruma polisliğini yapan polisler de yenileriyle değiştirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Fikret Seçen'in 6 korumasından da 5'i değiştirildi. 2. Yolsuzluk operasyonu dosyası elinden alınan Muammer Akkaş ve. MİT müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili soruşturma dosyasını bir süre yürüten savcı Adem Özcan'ın da 1'er koruması yenileriyle değiştildi.

ÖZ ATANDIĞI ADLİYEYE GİTMEDİ, GÜNÜ ÇAĞLAYAN ADLİYESİNDE GEÇİRDİ

İSTANBUL Başsavcı vekilliğinden Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine atanan Zekeriya Öz Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndan akşam 17.30 sıralarında ayrıldı. Zekeriya Öz Bakırköy Adliyesi'ne bugün gitmedi. Başsavcı vekili Öz'ün yarın da Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geleceği öğrenildi. Görev değişikliğine itiraz edip etmediği yönündeki soruya ise Öz, itiraz hakkı olduğunu yeni öğrendiğini konuyu değerlendireceğini ifade etti. Bu arada gün boyu adliyenin 4. kattaki odasında bulunan Başsavcı vekili Zekeriya Öz, vedalaşmak için gelen hakim savcı ve adliye çalışanlarını ağırladı. Cem TURSUN/İSTANBUL, (DHA)

Savcı Zekeriya Öz'ün koruma haberi yalan çıktı


Bir haber ajansının servis ettiği, bazı internet haber sitelerinin de yayınladığı "Savcının korumaları azaltıldı" haberinin asılsız olduğu ortaya çıktı.

Bugün bir haber ajansı tarafından servis edilen, Savcı Zekeriya Öz'ün koruma sayısının azaltıldığı haberinin asılsız olduğu ortaya çıktı.

KORUMA SAYISI AZALTILMADI

Stargazete.com'un Emniyet kaynaklarından edindiği bilgiye göre, savcının korumalarının 6'dan 4'e düşürülmediği, koruma sayısının halen 6 olduğu ifade edildi.

GÜVENLİK SEVİYESİ ARTIRILDI

Dönemin hassasiyeti çerçevesinde yüksek güvenlik kapasiteli personel tahsis edilerek güvenlik kalitesinin artırıldığı öğrenildi.STAR

İSTANBUL EMNİYETİ: “ZEKERİYA ÖZ’ÜN 7 KORUMASI BULUNMAKTADIR”

 İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz’ün 7 koruması bulunduğunu ve Öz’ü korumakla görevli polis sayısının değişmediğini bildirdi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, basında yer alan savcı Zekeriya Öz’ün koruma sayısının düşürüldüğü yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Açıklamada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü bünyesinde yapılan yeni görev planlamasından dolayı haklarında koruma kararı olan 20 den fazla şahsı korumakla görevli personellerin yerine başka personel görevlendirmesi yapılmıştır. Bu planlama kapsamında halen hakkında 31 Ocak 2012 tarih ve 2012/95 sayılı İl Koruma Komisyonu Kararı gereğince 4 personel ile Koruma Kararı bulunan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz’ün korunması hizmetinde görevli personelden bazıları da değiştirilmiş, görevlendirilen personel sayısında herhangi bir azaltma yapılmamıştır” denildi.
Zekeriya Öz ve yakınlarına 7 korumanın verildiği belirtilen açıklamada, “Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz ve koruma kararı bulunan yakınlarının toplam 7 adet koruması bulunmaktadır. Aksi yönde basında yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerine yer verildi.


 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:37

İLGİLİ HABERLER