Gündem
  • 24.4.2006 18:55

"SAVCI'NIN BENİM HAKKIMDAKİ RAPORUNDA DA FAZLALIKLAR VARDI"

ŞABETTİN AKKUŞ - ŞÜKRÜ AKYÜZ
VAN - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından meslekten ihracı kararlaştırılan Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın, kendisi hakkında hazırladığı iddianamede katılmadıkları çok sayıda nokta olduğunu söyleyerek, "Bize göre eksiklikler ve fazlalıklar vardı. Onlar da YÖK ve üniversitemizin kurulu tarafından yeterince açıklandı" dedi.
YYÜ Rektörü Aşkın, HSYK'nın Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya hakkında verdiği meslekten ihraç kararıyla ilgili olarak İHA muhabirinin sorularını yanıtladı. Aşkın, kendisiyle ilgili yargılama sürecinin devam ettiğini ve bu aşamada bir açıklama yapmak istemediğini söyledi. Savcı Sarıkaya hakkında verilen kararın kamuoyunda yeterince tartışıldığını düşündüğünü kaydeden Rektör Aşkın, bu konunun bir süre daha tartışılacağını ifade etti. Muhabirin, "Savcı Sarıkaya, sizinle birlikte yargılanan 9 üniversite çalışanı hakkında 'Haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulmuş örgütün faaliyetleri çerçevesinde ihaleye fesat karıştırmak ve resmi araçta sahtecilik' iddiasıyla açılan davanın da iddianamesini hazırladı. Sizin veya avukatlarınızın, Savcı Sarıkaya tarafından hazırlanan iddianamede tespit ettiğiniz veya katılmadığınız noktalar oldu mu?" şeklindeki sorusuna ise Rektör Aşkın, "Tabii katılmadığımız noktalar oldu. Hem de çok sayıda nokta oldu. O konular YÖK ve üniversitemizin kurulu tarafından ifade edildi. Bize göre eksiklikler ve fazlalıklar vardı. Onlarda bu kurumlar tarafından yeterince dile getirdi" şeklinde yanıt verdi.
Van Ferit Melen Havaalanı'nda Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Prof. Dr. Hasan Ceylan ve Prof. Dr. Fuat Doğu tarafından karşılanan Rektör Aşkın, VIP Salonu'na girdiği sırada karşılaştığı Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu ile ayak üstü bir süre görüştükten sonra havaalanından ayrıldı.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 07:07

İLGİLİ HABERLER