Gündem
  • 18.7.2009 17:10

SAYGUN: KÖTÜ GÜNLERİN YAŞANMASINA MÜSADE ETMEYECEĞİZ

LEFKOŞA - 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kıbrıs Türk halkının güvenliğini sağlamaya her hal ve şartta devam edeceğini belirterek, kötü günlerin yaşanmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.
KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer ve Başbakan Derviş Eroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) temsilen, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak üzere KKTC'ye gelen Orgeneral Saygun'u ayrı ayrı kabul etti. Kabullerde Orgeneral Saygun'a, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hilmi Akın Zorlu eşlik etti.
KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Bozer, Orgeneral Saygun'u kabulünde yaptığı konuşmada, bu yıl 35. yıl dönümünü kutladıkları 20 Temmuz Barış Harekatı'nın, Kıbrıs Türk halkının kurtuluş savaşı olduğunu söyledi.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de bu mücadelede yıllardır yer aldığına işaret eden Bozer, mutlu sona ulaştıklarını, 20 Temmuz'un yarattığı barış ve özgürlük ortamında halkın her geçen gün daha güvenli ortamda, daha gelişmiş ekonomi ve demokrasiye sahip olduğunu, devlet mertebesine çıktıklarını ifade etti.
Başbakan Derviş Eroğlu da TSK'ya şükranlarını sunarak, bir anavatanları olduğu için çok şanslı olduklarını, en zor günde TSK'nın adaya gelerek Kıbrıs Türk halkını katliamdan kurtardığını söyledi.
Hükümet olarak, insanların huzur ve güven içinde yaşaması, refahlarının artması için uğraştıklarını anlatan Eroğlu, bunu yaparken Türkiye'nin ve TSK'nın korumasında olduklarını bilmenin kendilerine büyük mutluluk verdiğini kaydetti.
1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun da devam eden görüşmeler için söyleyecek bir şeyi olamayacağını belirterek, "Ancak adil ve kalıcı bir barış nedir onu çok iyi düşünmek ve değerlendirmek gerekir" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:12

İLGİLİ HABERLER