SAYLAN: ''LİSELERİN 4 YILA ÇIKARILMASI, ÖLÜ DOĞMUŞ BİR PROJEDİR''
İSTANBUL - Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, ''Liselerin 4 yıla çıkarılması, ölü doğmuş bir projedir'' dedi.Saylan, yaptığı yazılı açıklamada, AB'ye uyum sağlanmak isteniyorsa, önce 9 artı 3 şeklinde, okul öncesi ile birlikte ilköğretimi 9 ve liseyi 3 yıl sayarak 12 yıl zorunlu eğitimin devlet, hükümet ve milletçe benimsenmesi, her türlü masrafın öncelikle bunun alt ve üst yapısına ayrılması gerektiğini ifade etti.
''Liselerin 4 yıla çıkarılması, ölü doğmuş bir projedir'' diyen Saylan, ilan edilen yeni projede birçok olumlu girişimin olumsuzlukların arasında yok olup gideceğini savundu.
Saylan, şunları kaydetti:
''Onbinlerce köy okulu tek sınıflı, tek öğretmenli ve ikili eğitim yaparken, birçok köyde okul bile yokken, buralarda İngilizce öğretmeni nasıl devreye girecek. 4 yıla yayılan bir lise eğitimine ne derslik, ne de öğretmen yetişir. Ayrıca kurslar 1 yıl daha müşteri kazanacaklardır. Farklı yöntemlerle eğitim gören öğrencilerle ilgili olarak çok sayıda hukuk ihlalinin gündeme geleceği de çok açıktır''
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:18