Spor
  • 8.1.2014 13:52

Schumacher ile ilgili flaş açıklama

Albertville Savcılığı, Fransa Alplerinde kayak yaparken yaralanan ve hayati tehlikesi devam eden Formula 1 pilotu Michael Schumacher’le ilgili soruşturma hakkında, “Böyle bir kazayı kim geçirse aynı soruşturmayı yapardık” dedi.

Alman Formula 1 Pilotu Schumacher’in geçirdiği kaza ile ilgili soruşturmayı yürüten savcı kamuoyuyla detayları paylaştı. Kazanın nasıl geliştiğinin bilindiğini vurgulayan savcı, “Her kış 50’ye yakın böyle kaza oluyor. Çok detaylı bir araştırma yaptık” diye konuştu.

“GÖRÜNTÜLER ELİMİZDEKİ BİLGİLERİ DOĞRULUYOR”

Alman pilotun kaskındaki kamera görüntülerinin incelendiğini belirten soruşturma savcısı, “Kaza 3700 metre yükseklikte meydana geldi. Kendisinin çok iyi bir kayakçı olduğunu biliyoruz. Bunu herkes söylüyor. Ayağındaki kayaklarından biri kayaya çarpıp ayağından çıkıyor ve tek kayakla giderken başını kayaya çarpıyor. Bu kaya pistten 8 metre uzaklıktaydı. Düştükten sonra pistten 9 metre uzaklıkta bulundu. Kameradaki görüntüleri izlemeye devam ediyoruz. Görüntüler elimizdeki bilgileri doğruluyor” ifadelerini kullandı.

“SORUŞTURMAMIZ SÜRECEK”

Soruşturmayı yürüten savcı, görüntüleri basınla da paylaşacaklarını ifade ederek, “Görüntüleri kazayı yeniden canlandırmak için kullandık. Schumacher’in şu anda kesin olarak nasıl kaza yaptığını biliyoruz. Görüntülere bakarak Schumacher’in hızını anlamamız zor. Ancak çok iyi bir kayakçı olduğunu bildiğimizden, bu süratlerde normal bir pistte kaza yapmadan kayabileceğini düşünüyoruz. Soruşturmamız sürecek” şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:40

İLGİLİ HABERLER