'Şehidin ne silahı ne de kanı yerde kalır'
İSTANBUL (İHA) - İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, polis memuru Zekeriya Yurdakul’un şehit edilmesi ile ilgili olarak, “Zekeriya Yurdakul’un ne silahı ne de kanı yerde kalır. Eylemi gerçekleştirenleri biliyoruz. Örgüt belli, isimleri biliyoruz. Araştırmaları arkadaşlar yakın sürede neticelendirirler” dedi.
“Zekeriya Yurdakul’un ne silahı yerde kalır ne kanı yerde kalır” diyen Mutlu, “Şanlı bayrak her zaman gökte aynı bugün olduğu gibi dalgalanmaya devam eder. Buna uzanmaya çalışan her el devletin gücü karşısında çaresizdir. Bunu terör örgütleri çok iyi biliyorlar Bu eylemi gerçekleştirenleri biliyoruz bunları mutlaka Türk adaletine güvenlik birimlerimiz teslim edecekler” ifadelerini kullandı.
Son günlerde emniyet güçlerine yönelik artan saldırıları dikkatle takip ettiklerini ifade eden Mutlu, “Yemek mamasında yemek yerken böyle bir saldırıya maruz kalındı. Yapanları biliyoruz, isimlerini biliyoruz. Bununla ilgili araştırmalarımızı arkadaşlar yakın sürede neticelendirirler. Yenilere fırsat vermeden inşallah faillerini bulur çözeriz. Şehidimiz ebediyete uğurladık toprağı ol olsun. Bizim görevimiz şimdi başlıyor. Şehidimiz kanı aktığı andan itibaren faillerini yakalanması için çaba sarf ediyoruz. Örgüt belli yakaladığımızda açıklayacağız” diye konuştu.