Gündem
  • 27.7.2021 21:04

Şehit Ömer Halisdemir'e 'darbeci' diyen Songül Sarıtaşlı istifa etti

FETÖ’cü darbeci Semih Terzi’ye sahip çıkan, 15 Temmuz kahramanı şehit Astsubay Ömer Halisdemir’i "darbeci" ilan eden İYİ Parti Tokat İl Başkan Yardımcısı Uğur Songül Sarıtaşlı, İYİ Parti'den istifa etti. Savunmasında Semih Terzi'yi de Ömer Halisdemir'i de tanımadığını söyleyen Sarıtaşlı, "Yazdıklarımdan dolayı pişmanım" dedi.

İYİ Parti Tokat İl Başkan Yardımcısı Uğur Songül Sarıtaşlı, paylaştığı tweet ile FETÖ’cü darbeci Semih Terzi’ye sahip çıkmış; Terzi’yi vurarak darbe girişiminin seyrini değiştiren 15 Temmuz kahramanı şehit Astsubay Ömer Halisdemir’i hedef almıştı.

 
Sarıtaşlı paylaştığı tweette “Semih Terzi’nin tersine asıl darbecinin Ömer Halisdemir olduğunu da biliyorsunuz di mi?” yazmıştı.

ÖZÜR DİLEYİP İSTİFA ETTİ

Paylaşım sonrası hakkında soruşturma açılan ve kesin ihraç istemiyle partisi tarafından disipline sevk edilen Uğur Songül Sarıtaşlı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu.

Sarıtaşlı açıklamasında, "Gerçekten çok üzgünüm. Kabul edilemez hatamdan ötürü binlerce kez özür diliyorum. Herkesin affına sığınarak; hatamın şahsi olduğunu, mensubu olduğum teşkilatı bağlamadığını ve teşkilatımı zor durumda bıraktığını gördüğüm için parti üyeliğimden istifa etmiş olduğumu belirtmek istiyorum" dedi

"ÖMER HALİSDEMİR'İ TANIMAM"

Sarıtaşlı'nın savcılık talimatıyla polise verdiği ifadesinde "Semih Terzi'yi de Ömer Halisdemir'i de tanımam. Yaptığım yorumdan dolayı pişmanlık duyup önce paylaşımımı sildim, daha sonra da hesabımı kapattım. 24 yıldır aktif olarak siyaset yapıyorum, ilk kez böyle bir hata yaptım" dediği öğrenildi.

 

 

Güncellenme Tarihi : 27.7.2021 21:11

İLGİLİ HABERLER