Gündem
  • 3.12.2022 14:54

Selahattin Demirtaş itiraf etti!.. Kandil'de gördüğümüz saygıyı başka bir yerde görmüyoruz

Selahattin Demirtaş’tan Kandil itirafı: Kandil'de gördüğümüz saygıyı hiçbir yerde görmüyoruz

Kobani olaylarına ilişkin görülen davada sanıklardan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "PKK, Türkiye hukukuna göre terör örgütüdür fakat Kandil’de ve İmralı’da gördüğümüz saygıyı biz hiçbir yerde görmüyoruz." dedi.

HDP'nin yaptığı çağrılar sonucunda 6-8 Ekim 2014'te meydana gelen olaylara ilişkin eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 108 sanıklı Kobani davasına devam edildi.
Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi yerleşkesi içerisinde bulunan salonda görülen duruşmada beyanlarda bulunan sanıklardan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, duruşma savcısını hedef alarak, "Bir duruşma savcısı duruşma salonunda suç duyurusunda bulunmaz mı? Benim geçen haftaya kadar haberim yoktu. Savcı hiç kimseye söylemeden antetli kağıt ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu yapıyor. Sadece Cumhurbaşkanının ağzından çıkan cümleleri alıntılayıp ‘AİHS 18’nci madde ihlali vardır’ dediğim için savcı devlet görevlisini korumayı kendisine görev edinmiş. Duruşma savcısı benim savunma beyanlarımda bir suç unsuru mu aramaktır? Bariz bir şekilde Erdoğan’ın avukatı gibi davranmıştır. Kendisine soruyorum? Erdoğan, siyasi ideolojik olarak sizin genel başkanınız mıdır? Karşınızda Türkiye’nin 3’üncü büyük partisinin yönetim kadrosu var. Savcı cübbesi giyip oradan bize parmak sallayamazsınız." ifadelerini kullandı.

'BANA ÖCALAN’IN YERİNE GEÇME TEKLİFİ YAPILDI' 

Çözüm sürecinin devam ettiği ve heyetlerin İmralı'ya gidip geldiği dönemde MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın kendisiyle görüşmek istediğini, kendisinin ise kabul etmediğini savunan Demirtaş, bunun üzerine konunun İmralı'da Öcalan'a iletilerek kendisi aleyhine tartışma yaratıldığını iddia ederek, “Bana Öcalan’ın yerine geçme teklifi yapıldı. Benden küçük bir Öcalan çıkarmaya çalıştılar. Biz biziz, Öcalan Öcalan’dır. Öcalan’ın Ortadoğu siyasetini etkileyecek gücü ve misyonu var. Biz de halkın siyasi temsilcileri olarak parlamentoda çözüm aktörüyüz” diye konuştu.

 

Güncellenme Tarihi : 4.12.2022 02:02

İLGİLİ HABERLER