Bilim
  • 25.8.2022 14:39

Sepetli Vinç Nedir? & Kullanım Alanları

Sepetli vinç genel olarak merdiven kullanılarak erişilemeyen alanlar için kullanılır. Sepetli vinç kullanımı özellikle enerji nakil hattı çalışanları ve itfaiyeciler tarafından tercih edilir. Sokak lambaları ya da enerji hatları bakımı için yapılan onarım çalışmalarında kullanılan vinçler sepetli vinçlerdir.

 

Sepetli Vinç Nedir?

 

Sepetli vinçler çalışma güvenliği açısından riski olan bölgelerde görev yapmak zorunda olan insanların güvenliğini sağlamak amacıyla kullanılan ve araçların üzerinde yer alan korunaklı platformlardır.

 

Sepetli Vinç Hangi Alanlarda Kullanılır?

 

Vinçlerin kullanım alanları hangi sektörde kullanıldığına bağlı olup iş büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir. Vinçler genel olarak fabrika, depo, şantiye ve tersanelerde kullanılır. Bu alanlar için de insanların gücüne ya da kaldırılmasına gerek kalmayacağı için devreye sepetli vinçler girer. En çok tercih edilen vinç çeşitlerinden biri olan sepetli vinç, taşıma alanında her zaman güç tasarrufu sağladığı için sıklıkla tercih edilir. Hem inşaatların hem de santrallerin yükselmesi ve aynı zamanda erişilemeyecek kadar yüksek olan katların işlem yapılması için kullanılan vinçler arasındadır.

 

Sepetli vinçlerin kullanım alanları oldukça geniş bir alana yayılması ile beraber farklı işlerde ve farklı sektörlerde kullanılabilir. Sepetli vinçlerin kullanım alanları şu şekildedir:

 

Şehirlerarası evden eve nakliyat şirketlerinin yaptığı yükleme ve boşaltma çalışmalarında,

Insan boyunun herhangi bir suretle yetişemediği yerlerde,

Endüstriyel çalışma alanlarında,

İnşaat projelerinde,

Montaj işlemlerinde

Temizlik işlemlerinde,

Afiş asma işlemlerinde,

İtfaiyeciler tarafından yetişilmeyecek alanlara erişmek için kullanılır.

 

Geniş bir kullanım alanı olan sepetli vinçler kullanım alanınıza göre büyük masraflar ödemenize gerek kalmadan kiralama usulü ile kullanmayı düşünebilirsiniz.

 

Sepetli vinç hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için https://machineryline.com.tr/ adresini ziyaret ederek ihtiyacınız olan araçlara kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Güncellenme Tarihi : 25.8.2022 14:40

İLGİLİ HABERLER