Asayiş
  • 13.1.2015 21:18

Şike davasında flaş gelişme

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında olduğu 6 kişinin yeniden yargılandığı Şike Davası ile Yargıtay tarafından bozulan 31 sanıklı dava birleştirildi.
Şike Davası kapsamında hakkında yeniden yargılanma kararı verilen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi bugün hakim karşısına çıktı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanık ve avukatlarının savunmaları alındı.
Ardından, duruşma savcısı Abdullah Mirza Coşkun, bu dava ile sanıkları arasında Mecnun Otyakmaz ve Serdal Adalı'nın da bulunduğu, Yargıtay'ın bozduğu 31 sanıklı dava arasında hukuki ve fiili irtibat bulunduğu gerekçesiyle, iki davanın birleştirilmesini istedi.
Aziz Yıldırım'ın avukatları ise dava dosyalarının hukuki statüsünün farklı olduğunu belirterek birleşme talebinin reddine karar verilmesini istedi.
Duruşmaya ara veren heyet, aranın ardından talebe ilişkin kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, iki ayrı davanın birinde verilecek kararın diğerini de etkileyeceği gerekçesiyle davaların birleştirilmesine karar verdi. Birleştirme kararının ardından, duruşma, Yargıtay tarafından bozulan dosyanın sanıklarından olan Mecnun Otyakmaz'ın savunmasının alınmasıyla devam ediyor.

ŞİKE DAVASI 28 NİSAN’A ERTELENDİ

 Futbolda şike iddialarına ilişkin dava 28 Nisan’a ertelendi.
Futbolda şike iddialarına ilişkin davada verilen yeniden yargılama kararının ardından Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi bugün hakim karşısına çıktı. Öğlen saatlerinde başlayan duruşmada tarafların beyanını alan mahkeme, daha sonra 6 sanığın yeniden yargılandığı davanın Yargıtay’ca bozulan 31 sanığın yer aldığı şike dosyası ile birleştirilmesine karar vermişti.
Akşam saatlerinde iki doyanın birleştirilmesinin ardından duruşmada Yargıtay tarafından bozulan dosyanın sanıkları savunmalarını yaptı. Savunmaların alınmasının ardından mahkeme duruşmayı 28 Nisan Salı gününe ertelenmesine karar verdi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:55

İLGİLİ HABERLER