Asayiş
  • 5.10.2009 19:54

SİLAHLI SALDIRGAN ÇELEBİ'NİN BACAĞINI KEVGİRE ÇEVİRMİŞ

İSTANBUL - İstanbul Valisi Muammer Güler, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'ye yönelik silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişinin 1950 Üsküp doğumlu R.T. olduğunu, saldırganın ruhsatsız silahının iki şarjörünün de dolu olduğunu, ayrıca yanında 37 mermi bulunduğunu tespit ettiklerini bildirdi.
Muammer Güler ile İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Süleyman Çelebi'nin kaldırıldığı Florence Nightingale Hastanesine gelerek sağlık durumu hakkında bilgi aldılar.
Hastaneye gelişinde basın mensuplarına açıklama yapan Güler, saat 14.45 sıralarında DİSK Genel Başkanı Çelebi'ye makamında silahlı bir saldırıda bulunulduğu haberinin alınmasından itibaren İl Emniyet Müdürü ve görevlilerle devamlı işin takibinde olduklarını söyledi. Güler, ''Elbette ki bir sendika genel başkanına makamında silahlı saldırıda bulunulmuş olması, son derece üzüntü verici bir olaydır. Olayı kınıyorum'' dedi.
Güler, Çelebi'nin hayati tehlikesinin bulunmamasının sevindirici olduğunu ifade ederek, sanığın ve suç delili silahın ele geçirildiğini kaydetti.
Muammer Güler, şu bilgileri verdi:
''İlk bilgileri size veriyorum, 1950 doğumlu, R.T. adlı bir şahıs. Üsküp doğumlu. Yorumlara girmeyeceğim. Olayla ilgili basın organlarında değişik sebeplerin ifade edildiğini görüyoruz. Ancak kendisinin daha önce tanıdığı, bir kaç defa da o sendikaya gelip görüştüğünü biliyorlar.
Sendika Genel Merkezine geldiğinde, Genel Başkan ile görüşmek istediğini ifade etmiş ve 7. kata alınmış. Beraberinde Sendika Genel Sekreteri Tayfun Görgün'ün de bulunduğunu ve bir süre görüştüklerini, daha sonra da beraberindeki ruhsatsız bir silahın iki şarjörünün de dolu olduğunu, beraberinde ayrıca 37 merminin de bulunduğunu tespit ettik. Bir şarjör boşaltılmış ayağına doğru ve 5 mermi çıkışı var olay yerinde.''
Güler, olayla ilgili çalışmalarının hassasiyetle devam ettiğini, sebepleriyle ilgili araştırmaları sürdüreceklerini vurguladı.
Daha sonra hastaneye girerek DİSK Başkanı Çelebi'yi ziyaret eden Güler, hastaneden ayrılırken de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

-6-7 KURŞUN GİRİŞ ÇIKIŞI VAR-
Güler, Çelebi'nin ameliyata alındığını belirterek, ''Bütün tıbbi hazırlıklar yapıldı. Sağ ve sol ayak baldırında 6-7 kurşun giriş ve çıkışını tespit etmişler. Yine sol ve sağ ayak bilek altında küçük kemiklerde birer çekirdek var. Yine kurşun giriş çıkışlarına bağlı olarak iki ayakta da kırıklar var. Fakat hiç birisi hayati fonksiyonlarını etkileyecek veya ameliyat sonrasında fonksiyon bozukluğu yaratacak nitelikte görünmüyor'' diye konuştu.
Emniyet Müdürü Çapkın'la birlikte Çelebi'nin yanı sıra sendika yetkilileriyle de görüştüklerini anlatan Güler, olay sırasında DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün'ün de Çelebi'nin yanında olduğunu kaydetti.
-EMNİYET MÜDÜRÜ ÇAPKIN-
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da, Süleyman Çelebi ve DİSK camiasına geçmiş olsun dileklerini iletti. Çapkın, ''Hayati tehlikesi olmayan bir yaralama kısmen bizi sevindiriyor'' dedi.
Olay yerine polisin geç geldiği yönündeki iddiaların sorulması üzerine Çapkın, ''Süleyman beyin koruma polisi var. Koruma polisi ile sanığı yakalamışlar ve etkisiz hale getirmişler. Sürekli yanında olan bir koruma polisi. Anlamıyorum nasıl bir yorum bu'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 14:45

İLGİLİ HABERLER