Dünya
  • 11.7.2007 09:38

ŞİLİ-ARJANTİN'DE SOĞUKTAN 15 KİŞİ ÖLDÜ

Şili polis yetkilileri, ülkenin güneyinde 6 kişinin soğuk hava nedeniyle hayatını kaybettiğini bu kişilerin büyük bölümünün hava sıcaklığının eksi 18 dereceye indiği bölgelerde donmuş halde bulunduğunu söyledi.
      Hava sıcaklığının başkent Santiago'da ilk kez eksi 4.4 dereceye indiğini kaydeden yetkililer, soğuk hava dalgasının bugünden itibaren etkisini kaybedeceğini belirtti.
      Şili'de geçen ay 4 evsiz kişi soğuk hava nedeniyle hayatını kaybetmişti.
     
      Arjantin'de soğuk 9 can aldı

      Arjantin'in merkezindeki Cordoba ve San Luis bölgelerinde de 9 kişi soğuk hava nedeniyle öldü. Yetkililere göre, ölenler arasında 3 günlük bir bebek de bulunuyor.
      San Luis bölgesinde kar yağışı nedeniyle ulaşımın felce uğradığı ve bin 400 kişinin tahliye edildiği belirtildi. Ülkede yer yer hava sıcaklığının eksi 20 dereceye kadar düştüğü kaydedildi.
      Arjantin'in başkenti Buenos Aires'e önceki gün 90 yıl aradan sonra temmuz ayında kar yağmıştı. Arjantin Ulusal Meteoroloji Servisi'ne göre, soğuk havanın hafta boyunca ülkede etkili olması bekleniyor.
      Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:29

İLGİLİ HABERLER