Asayiş
  • 31.1.2007 22:05

SİLİVRİ'DE ÇETE OPERASYONU

YUSUF MELİKOĞLU
İSTANBUL  - İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından Silivri'de gerçekleştirilen operasyonda, çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları tespit edilen bir şebekenin çökertildiği bildirildi.

Operasyonda, aralarında şebeke lideri olduğu öne sürülen kişi de dahil 11 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.


İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, Silivri ve çevresinde faaliyet gösteren Hayrettin G. liderliğindeki organize suç örgütünün bölgede suç işlemek amacıyla organize suç örgütü kurduğu, yabancı uyruklu kadınları uyuşturucuya alıştırarak zorla fuhuş yaptırdığı ve uyuşturucu madde sattığı tespit edilerek bu kişilerin takip altına alındığı bildirildi.

 Açıklamada, örgütün faaliyetlerini organize ettiği iddia edilen Hayrettin G.'ye ait otele 28 Ocak 2007 tarihinde alınan arama kararı üzerine baskın düzenlediği ve yapılan aramalarda zorla fuhuş yaptırıdığı öne sürülen 5 yabancı uyruklu kadının kurtarıldığı belirtildi. Otelde bu kişilerin üzerlerinde ve göstermiş oldukları yerlerde yapılan aramalarda ise 120 gram eroin, 1 gram kokain, 121 adet captagon hap, 101 adet extacy hap, 150 gram esrar, 10 gram plaka esrar, 65 adet değişik ebatta fişek, 3 adet muşta ve 3 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildiği kaydedildi.


Ele geçirilen tabancaların yapılan kriminal incelemelerinde, Silivri ilçe merkezinde 1 aracın kurşunlanması ve Bağcılar'da bir alışveriş merkezinde görevli güvenlik görevlilerinin yaralanması olaylarına karıştığı tespit edildi. Ayrıca otelde ele geçirilen araçlardan Opel Astra marka otomobilin Büyükçekmece Esenkent Beldesi'nden çalındığı, diğer BMW marka aracın ise sahte evrak tanzim edilerek değiştirildiği tespit edildi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:27

İLGİLİ HABERLER