Dünya
  • 24.12.2021 21:35

Sinsi Sisi'den Kıbrıs hainliği

Türkiye ile normalleşme görüşmeleri devam ederken Mısır'dan 'Kıbrıs' çıkışı

Ankara-Kahire hattında normalleşme görüşmeleri devam ederken, Mısır Dışişleri Bakanı Türkiye'nin iki devletli çözüm planına karşı Rum yönetimini desteklediklerini belirtti.

Ankara ile Kahire arasında 'Müslüman Kardeşler' krizi üzerinden çöken ilişkileri tamir etmek için son dönemde görüşmeler devam ederken, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri'den 'Kıbrıs' açıklaması geldi.

Şükri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kıbrıs'ta BM gözetiminde yeni bir müzakere süreci olacaksa bu ancak iki eşit ve egemen devlet arasında yapılabilir" açıklamasını değerlendirdi.

Sputnik'in haberine göre Rum yönetiminin dışişleri temsilcisi Nikos Hristodulidis tarafından ağırlanan Şukri'nin ortak basın toplantısında Ankara'nın iki devletli çözüm politikasını Mısır'ın reddettiğini söyledi. Şukri, Kıbrıs'ta federasyon önerdi. 
 
Hristodulidis de 'Türkiye'nin bölgeyi istikrarsızlaştırıcı dış politikasından duydukları derin endişeyi Şukri ile paylaştığını' belirtti. İkili, 'Doğu Akdeniz'de istikrarın korunmasının önemini' vurguladı.

Güncellenme Tarihi : 24.12.2021 22:38

İLGİLİ HABERLER