
SİVAS'TA TRAFİK KAZASI: 1 ÖLÜ, 13 YARALI!..
SİVAS - Sivas'ta, yolcu otobüsünün şarampole yuvarlandığı kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, kaza Suşehri-Akıncılar İlçesi arası 14. kilometresinde sabaha karşı saat 04.00 sıralarında meydana geldi. İstanbul'dan Kars'a 38 yolcusuyla gitmekte olan Rüstem Demirbağ yönetimindeki 34 KAF 06 plakalı yolcu otobüsü, D-100 Karayolu üzerinde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak, şarampole uçtu.
Kazada otobüs sürücüsü Rüstem Demirbağ, yolcular Akan Kotancı, Alem Yas, Nail Sancı, Tanju Öztürk, Ali Çimen, Zeliha Çimen, Hakan Sağlam, Ercan Balabal, Hanzade Komaç, Murat Zeliha Saklamış, Hanifi Kara ve Alkan Katarca isimli 13 kişi yaralandı. Yaralılar, Suşehri ve Erzincan'ın Refahiye ilçelerinde tedavi altına alınırken, otobüs ile otobüsün çarptığı ağaç arasında sıkışan Ruşen Komaç hayatını kaybetti. Otobüste bulunan yedek şoför ve muavinin ise kaza sonrasında ortalıktan kaybolduğu ileri sürüldü.
Bu arada kaza yerine gelen Cumhuriyet Savcısı inceleme yaptıktan sonra kurtarıcılar ve iş makineleri yardımıyla otobüs doğrultuldu. Otobüsün içinde jandarma ekipleri başka bir yaralı veya ceset aradı.
Diğer taraftan Suşehri Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların tedavilerinin sürdüğü bildirilirken, yaralılar kazanın nedeninin sürücünün uyuması olduğunu ileri sürdü. Kazayla ilgili tahkikat devam ediyor.