Gündem
  • 31.10.2012 21:00

Siyasiler, darbecilere ve 28 Şubat'a alkış tuttu!..

Refahyol Hükümeti döneminde TBMM Susurluk Araştırma Komisyonu Başkanı olan Mehmet Elkatmış, siyasilerin, darbecilere ve 28 Şubat'a alkış tuttuğunu savunarak, ''Dik durmayan, omurgasız siyasilerin de en az darbeciler kadar darbede payı vardır, suç ortaklarıdır'' dedi.
          Türkiye'de darbe gerçekleşmemesinin mümkün olmadığını, Anayasa'dan, İçtüzüğe kadar her şeyin sanki darbenin şartlarını hazırladığını savunan Elkatmış, geçmişte Meclis komisyonlarında çalıştığını ve bazılarına başkanlık yaptığını, ancak bunların tam görev yapamadıklarını söyledi.
     Bu komisyonlarda çok dehşet verici ifadelerin söz konusu olduğunu anlatan Elkatmış, komisyon raporlarına bakıldığında devletin bilgi sakladığının ama her şeyin içerisinde olduğunun görüldüğünü kaydetti.
    
     -''Türkiye'de darbenin şartları her zaman için hazır''-
    
     Milli Güvenlik Kurulu (MGK) gibi bir kuruluşun niye kurulduğunu hala merak ettiğini dile getiren Elkatmış, MGK'nın, Türkiye'de parlamentonun ve hükümetin de üstünde bir tehdit ve adeta bir sopa görevi gördüğünü ifade etti.
     Bu kuruluşun devleti adeta yönettiğini ve parlamentonun da üzerinde gizli Anayasa'yı yaptığını savunan Elkatmış, dış düşmanlarla mücadele etme görevi olan silahlı kuvvetlerin, hayali düşmanlar ürettiğini ve kendi insanını iç tehdit ve düşman olarak gördüğünü ileri sürdü.
     ''Türkiye'de darbenin şartları her zaman için hazır'' ifadesini kullanan Elkatmış, darbeyi yapanlara hiçbir şey yapılmadığını, bunlara gerekli yaptırımların uygulanmadığını belirtti.
    
     -''Siyasiler, darbecilere ve 28 Şubat'a alkış tuttu''-
    
     Elkatmış, ''Suç ortağının büyüğü de siyasilerdir. Ben de dahil olmak üzere. Çünkü biz de gerekli tepkiyi hiçbir zaman gösteremedik, adeta çanak da tuttuk. Bunun en son örneği de işte daha dünkü olan bir şeyde İstanbul'da bir partinin il başkanının söylediği...'' diye konuştu.
     Siyasilerin, darbecilere ve 28 Şubat'a alkış tuttuğunu iddia eden Elkatmış, yeni bir oluşum meydana getirildiğini, suni, sanal bir hükümet kurulduğunu savundu.
     Mehmet Elkatmış, ''Yani burada dik durmayan, omurgasız siyasilerin de en az darbeciler kadar darbede payı vardır, suç ortaklarıdır'' ifadesini kullandı.
     Elkatmış, sivil toplum kuruluşları, sermaye çevreleri, basın, yargı ve üniversitelerin de bu dönemde birlikte hareket ettiğini iddia etti.
    
     -''Dış güçlerin 28 Şubat'ta parmağı var''-
    
     28 Şubat sürecinde, sadece orduda değil, Cumhurbaşkanlığı'nda da ''Batı Çalışma Grubu''nun kurulduğunu ileri süren Elkatmış, varlığı kabul edilmeyen JİTEM'in de araştırılıp çözüldüğünde Türkiye'deki birçok karanlık olayın aydınlatılacağını söyledi.
     Bu dönemdeki fişlemelere de dikkati çeken Elkatmış, dış güçlerin, 28 Şubat'ta parmağı olduğuna adı gibi inandığını, ama her şeyi de dış güçlere bağlamamak gerektiğini dile getirdi.
     O dönemde birçok bankanın içinin boşaltıldığını vurgulayan Elkatmış, bunun faturasının ise bütün millet tarafından ödendiğini belirtti.
     Türkiye'deki gladyo yapılanması ile kontrgerilla faaliyetlerine işaret eden Elkatmış, gladyo yapılanmasının ortaya çıkarılamadığını ve yargılanamadığını anlattı. 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:33

İLGİLİ HABERLER