Gündem
  • 18.10.2025 12:06

Siyonistler Gazze'ye giden yardım TIR'larını engelemek için bebeklerini yola attı

İsrailliler kendi bebeklerine de acımadı... Yardım tırlarını durdurmak için bakın ne yaptılar!

İsrail ile Hamas arasında sağlanan ateşkes, birçok kişi tarafından bir nebze olsun rahatlama olarak görülse de, perde arkasında yaşanan gelişmeler bu görüşü gölgeliyor. Aylardır gıda ve su girişine izin verilmeyen Gazze’de halk açlıkla mücadele ederken, yeni görüntülerde bazı İsraillilerin yardım tırlarını engellemeye çalıştığı ortaya çıktı. Üstelik aşırı sağcı grubun bu eylemlerinde bebeklerini araç olarak kullanması büyük tepki topladı.

İsrail’in Gazze’deki sivillere yönelik yıllardır süren saldırıları, geçtiğimiz hafta açıklanan ve uygulamaya konulan ateşkesle birlikte Orta Doğu’da yeni bir dönem başlattı. Ancak bölgeden gelen haberler, ateşkesin hâlâ büyük bir gerginlik altında olduğunu ortaya koyuyor. Son gelişmede, aşırı sağcı bir grup İsrailli, Gazze Şeridi’ne gönderilen yardım tırlarını durdurmak amacıyla Kerem Ebu Salim (Kerem Şalom) Sınır Kapısı’na giden yolda araçların önünü keserek geçişlerini engellemeye çalıştı.

YARDIM TIRLARINI ENGELLEMEYE ÇALIŞTILAR

"Tzav-9" isimli aşırı sağcı dernek, Amerikan X şirketinin sosyal medya platformundan Gazze'ye gönderilen yardımların engellenmesi girişimine ilişkin görüntü yayımladı.İsrailliler kendi bebeklerine de acımadı... Yardım tırlarını durdurmak için bakın ne yaptılar! - Resim : 1

Hamas'ın ölen bazı İsrailli esirlerin cenazelerini teslim etmemesi nedeniyle ateşkes anlaşmasını "ihlal ettiği" iddia edilerek, Gazze'ye giden yardımların durdurulması çağrısı yapıldı.

İsrailliler kendi bebeklerine de acımadı... Yardım tırlarını durdurmak için bakın ne yaptılar! - Resim : 2

Açıklamada, Gazze'ye yardımların engellenmesi için "Tzav-9" üyesi aşırı sağcı İsraillilerin Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'na giden yollarda yardım tırlarını engellemeye çalıştığı belirtildi.İsrailliler kendi bebeklerine de acımadı... Yardım tırlarını durdurmak için bakın ne yaptılar! - Resim : 3

EYLEM İÇİN BEBEKLERİNİ TIRLARIN ÖNÜNE ATTILAR

Paylaşımda yer alan görüntüde, bir grup aşırı sağcı İsraillinin Gazze'ye gönderilen yardım tırlarının önünün kestiği görüldü. Görüntülerde grubun eylemleri için bebeklerini kullanması ise dikkatlerden kaçmadı.İsrailliler kendi bebeklerine de acımadı... Yardım tırlarını durdurmak için bakın ne yaptılar! - Resim : 4

Aşırı sağcı İsraillilerin yolu kesmesi nedeniyle yardım tırlarının hareket edemediği kameraya yansıdı.

Ateşkes anlaşmasına göre, İsrail'in Gazze'ye her gün 600 tırdan oluşan insani yardımın girişine izin vermesi gerekiyor.

Ancak Filistinli kaynaklar, giren yardım tırı sayısının bunun çok altında olduğunu belirtiyor.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

Güncellenme Tarihi : 18.10.2025 12:15

İLGİLİ HABERLER