Spor
  • 29.5.2024 11:38

Sloukas : Ergin Ataman'la gurur duyuyorum

Sloukas Ataman'ı övdü, Olympiakos'taki günleri hatırlamak istemiyor

Yeni Final Four MVP'si seçilen Kostas Sloukas, antrenörü Ergin Ataman'a büyük övgüler yağdırdı ve onun Olympiacos Pire'den Panathinaikos AKTOR Atina'ya geçerek harika bir hikaye yazdığına inanıyor.

Panathinaikos AKTOR Atinalı Kostas Sloukas, 2023-24 EuroLeague sezonunda tarihi bir başarıya imza atarak EuroLeague'i üç ayrı takımla kazanan çok az oyuncudan biri oldu.

Ayrıca 2024 EuroLeague Final Four MVP'si seçildi ve bu, şanlı kariyerinde ilk kez bu ödüle layık görüldü.

Tecrübeli Yunan oyuncu, şampiyonluk maçı basın toplantısında çeşitli konulara değinerek, teknik direktörü Ergin Ataman'ı övdü ve Olympiacos Piraeus'tan PAO'ya transferine değindi .

Sloukas, Ataman'ı işaret ederek, "Buradaki bu adama bir şey söylemek istiyorum" dedi. İlişkilerini "O bana ilk günden güvendi. Ben de ona ilk günden güvendim. Ben ona inandım, o bana inandı. Aramızda saygı var. İnanılmaz bir iletişimimiz ve genel olarak işbirliğimiz var" diye anlattı.

"İlk günümde Panathinaikos taraftarlarına 'Gidin Final Four biletlerinizi alın' dedi. Kimse ona inanmadı. Şimdi ona kim bir şey söyleyebilir ki? Kimse ona bir şey söyleyemez," dedi Sloukas sertçe.

"Onunla çok gurur duyuyorum. Panathinaikos'la çok gurur duyuyorum. Takım arkadaşlarımla da çok gurur duyuyorum. Gerçekten bu tarihi bir şey. Bunu hak ettik: Yarı finalde 15, finalde ise 15 puan kazandık. Hak ettik." %100."

Sloukas için şu an çok parlak bir an olsa da, kendisi aynı zamanda geçen sene ikinci olan Olympiacos'un da bir parçasıydı ve maçı kazandıran şutu yapamadığı için Real Madrid'e yenildi.

"Dürüst olmak gerekirse geçen yıl geçen yıldı. Başka bir takımdaydım; kötü bir an oldu. Bana daha iyi sormak isterseniz 'Kim daha iyi savunma oynayabilir?'" dedi ve bunun nedeninin bu olmadığını açıkladı. Olympiacos'un şampiyonluğu kaybettiğini söyledi.

"Bu yıl çok acı çektik ama kendimize inandık. Burada benim ailem var çünkü çok acı çektik ve sahada, videoda, gezilerde saatlerce birlikteydik..."

"Bu çok tarihi bir şey. On iki yıl boyunca Panathinaikos büyük anların dışında kaldı ve biz geri döndük."

Daha önce de gösterdiği gibi Sloukas, PAO'nun bu yılki başarısında koçu Ergin Ataman'a çok teşekkür ediyor.

Yunan guard, "O, birlikte takım kurabileceğiniz bir adam. Efes'i birkaç yıl önce en alttan aldı ve iki kez şampiyon yaptı" diye anımsıyor Yunan guard. "Yine 17. sıradan bir takımı aldı ve bir yılda Panathinaikos'u Avrupa şampiyonu yaptı. Bir kez daha söylüyorum, onun hakkında kim bir şey söyleyecek? Kim? Kimse."

Dramatik bir etkiyle, "Burada Panathinaikos'ta bulunmamın ana nedeni o. O, hayallere inanan ilk adamdı. Artık herkese hayalin ne olduğunu gösterebiliriz: şampiyonluk" dedi.

"İlk günden itibaren 'Bilet alın' diyordu. ... Kendine ve işine inanıyordu. Geçmişte bunu başardı ve bu yıl da büyük işler başarabileceğinden emindi. Tabii ki ilk yılda şampiyon olmayı beklemiyorduk. Ama her gün çalışıp Final Four'a kalma gücüne sahip olduğumuzu biliyorduk."

Hiçbir şampiyonluk kolay kazanılmıyor. PAO'nun durumunda, belki de en çok sınandıkları play-off'larda Maccabi Playtika Tel Aviv'e karşı zorlu bir seride mücadele ettiler ve bu seri sona erdi. PAO yalnızca 5. Maçta genel skoru 3-2 olan galip geldi.

Sloukas, "Dürüst olmak gerekirse Maccabi'ye karşı çok acı çektik" diye hatırladı. "Sonunda karakter gösterdik ve bugün gördüğünüz gibi, Fenerbahce'yi 15 puanla, Real Madrid'i ise 15 puanla yendik. Avrupa'nın en iyi takımı olmayı hak ettik ve bunu kutluyoruz."

Sloukas'a yöneltilen bir diğer soru ise yine Ergin Ataman'ın rolü oldu. Eski EuroLeague MVP'si Vasilije Micic'in Ataman'la yaşadığı ve bunun Anadolu Efes İstanbul ile iki EuroLeague şampiyonluğuyla sonuçlandığını hatırlatan Sloukas'a, Ataman'ın stres anlarında oyuncularını sakin tutma konusunda iyi bir iş çıkardığı konusunda Micic ile aynı fikirde olup olmadığı soruldu.

Yunan guard, "Koç takımın lideridir. Neden? Oyunculara güvendiği için sahada neler yapabileceklerini biliyor ve onlara bunu yapmaları için alan ve zaman bırakıyor" dedi. Sloukas, "Bana güvendiğini biliyorum. Beni oyunda bıraktı. Dün konuştuğumuz gibi iyi bir yarı final geçirmedim. 'Daha iyi olacağım ve kazanacağız' dedim" diye hatırladı Sloukas.

Sloukas, "Bildiğiniz gibi, sakatlığım nedeniyle on gün sahalardan uzak kaldım ve sahada adımlarımı bulmaya çalıştım. Ne yapabileceğimi biliyor. Kendrick Nunn'un ve tüm oyuncuların neler yapabileceğini biliyor" dedi.

"Bugün ona [Nunn]'a nasıl davrandığını görüyorsunuz çünkü üç faulü vardı. Onu tuttu ve tam ihtiyacımız olan anda oyuna soktu. Büyük basketler attı ve sonunda büyük bir zafer elde etmeyi başardık." takım arkadaşı Nunn'u büyüttü.

"O olmadan (Ataman) hiçbir şey yapamayacağımıza inanıyorum."

Bu masal başlamadan önce hem Ataman hem de Sloukas uzun yıllar birlikte çalıştıkları eski takımlardan Anadolu Efes ve Olympiacos'tan ayrılmışlardı. Yunan oyuncu bu tür hamlelerin ne kadar risk taşıdığını düşünüyor?

Sloukas, "Elbette bir risk her zaman vardır. Onun için bu büyük bir riskti çünkü o, Avrupa'nın en başarılı takımlarından biri olan Efes'in, Avrupa'nın en iyi teknik direktörlerinden biri" diye yanıtladı Sloukas.

"Panathinaikos'a iyi bir potansiyelle gelmesi elbette bir riskti ama 17. sıradaydı. Bunu kimin yapacağını düşünün. Kendine güveni vardı ve ilk gün başaracağına inanıyordu. BT."

"Şimdi benim hakkımda size bir soru sormak istiyorum: Bana bundan daha iyi bir hikaye anlatabilir misiniz? Benim için mi? Olympiacos'tan Panathinaikos'a gidip ilk yılda Avrupa şampiyonu olduğumuzu herkese göstermek için mi? Ben Bundan daha iyi bir hikaye olduğunu sanmıyorum" dedi ve durumunu bir miktar dramla örtbas etti.

Sloukas'ın aldığı son soru, Nunn ve Mathias Lessort'un PAO'daki oyun sürelerini etkileyen şampiyonluk maçındaki faul sorunuyla ilgiliydi.

Final Four MVP'si, "Çok zordu. Koçumu bir kez daha övmeliyim çünkü o bu durumu harika idare etti" dedi. Sloukas, "Onların içeride olmaları gereken zamanlamayı tam olarak tutmasını sağladı ve tabii ki onlarla sakin olmalarını söyledi. Ayrıca sakin olmaları için Kendrick ile de konuştum çünkü faullerle baş etmek kolay değil" dedi.

Sloukas takım arkadaşını överek, "O (Nunn) harika bir golcü. Benim için şu anda EuroLeague'deki en iyi golcü ve bunu bir kez daha gösterdi" dedi. "Dolandırıcılardan, iyi takım arkadaşlarından ve yetenekli oyunculardan oluşan harika bir çekirdeğimiz var."

"Bir kez daha söylüyorum, bunu %100 hak ettik. Herkesle çok mutlu ve gururluyum. Teknik direktör için, takım arkadaşlarım için, kulüp için, Bay Giannakopoulos için. O, futbola inanan ilk kişiydi. rüya."

Son olarak Final Four MVP'si PAO hayranlarına bir mesaj verdi.

Basın konferansından ayrılmadan önce sözlerini şöyle tamamladı: "Yarın tüm taraftarlarımızı, kupayı eve geri getirmeyi kutlamak için havaalanında bekliyoruz."

 




 

Güncellenme Tarihi : 29.5.2024 11:41

İLGİLİ HABERLER