Gündem
  • 13.11.2020 16:52

Şok gelişme!.. İtalya'da köpekte koronavirüs bulundu

Koronavirüste bütün dünyayı ürküten gelişme..Bugüne kadar hayvanla geçmediği belirtilen Koronavirüs ilk kez bir köpekte bulundu.

Ünlü İtalyan gazetesi  La Repubblica; koronavirüse yakalanan bir kişinin evindeki dört ferdin ve köpeklerinde koronavirüs bulundu.

 İtalya'nın Bari Eyaletindeki doktorlar, ülkede ilk kez bir köpeğin koronavirüse yakalandığını bildirdi.

Gazeteye göre, evcil hayvanı olan ailenin dört üyesine de COVID-19 teşhisi kondu. Sahipleri kendileri kanişlerinden pamuklu çubuklar alıp bir laboratuvara gönderdiler. 5 Kasımda alınan ilk sonuç pozitif  çıktı. Daha sonra birkaç kez alınan örneklerde deonaylandı. Hayvanın herhangi bir belirti göstermediği belirtilmektedir.

Gazetede Bari Üniversitesi profesörü Nicola Decaro, "Birkaç pozitif sonuç aldık, ancak virüs yükü çok düşüktü. Bu düşük oran Köpeğin sizi enfekte edemeyeceği anlamına gelir. Virüs bulaşmış olsa bile, virüs az miktarda [vücudunda] mevcuttur."dedi.
Decaro, "virüsü köpeklerden veya kedilerden kapma riskinin neredeyse sıfır olduğunu" vurguladı.

Daha önce, Decaro başkanlığındaki bir grup İtalyan veteriner ve doktor, koronavirüsün sahipleriyle birlikte Kuzey İtalya'da yaşayan evcil köpek ve kediler arasında ne kadar yaygın olduğunu belirlemek için geniş çaplı bir araştırma yaptı. 
Genel olarak, bilim adamları yaklaşık 1.000 köpek ve 500 kedinin biyolojik örneklerini topladı. 
Biyologlar daha sonra hayvanlarda koronavirüs RNA'sına dair herhangi bir iz bulamadılar, ancak önemli sayıda evcil hayvanın kanlarında COVID-19 antikorları vardı. kısaca o antikorlar virüse karşı koyuyordu. Bu köpekte bunun olmama nedeni araştırılıyor.

 

 

 

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 13.11.2020 23:42

İLGİLİ HABERLER