Dünya
  • 30.4.2017 01:41

Sokakta saç saça inanılmaz kavga

AB, Birleşik Krallık ile boşanma yol haritasını bir dakikadan az bir sürede kabul etti. İngiliz basını, ülkenin doğu kıyısında Brexit'i savunan parti liderini bekleyen bir kadın ile AB yanlısı bir kadının kavgasını manşetten verdi.

Avrupa Birliği (AB) üyesi 27 ülke, İngiltere'nin uluslararası örgütten ayrılmasının yol haritasını belirledi. Oy birliğiyle alınan karar bir dakikadan kısa sürede alındı.

Brüksel'de bunlar olurken, İngiltere'de ise Brexit taraftarları ile karşıtları arasında sokak kavgası vardı.

Ülkenin doğu kıyısındaki Hartlepool'da Brexit yanlısı Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP) lideri Paul Nuttall beklenirken, iki kadın birbirine girdi. Kıyafetlerin çekiştirilmesiyle başlayan kavga yerde sürüklemeyle sürdü, kavgayı ayırmaya çalışan bir erkek de düştü.

Reuters haber ajansının da fotoğrafladığı kavga, İngiliz basını tarafından manşetten verildi.

AB'nin bugün kabul ettiği yol haritası, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk tarafından 31 Mart'ta sunulmuştu.

İngiltere'nin boşanma müzakereleri, 8 Haziran'daki erken seçim sonrası başlıyor. Tüm sürecin 2019 ilkbaharında bitmesi bekleniyor.

Taraflar arasında ticaret, Birleşik Krallık'ta yaşayan 3 milyon AB vatandaşı ve İngiltere'nin ödeyeceği fatura gibi başlıklarda çetin pazarlıklar olacak. Söz konusu ayrılık faturası 60 milyar euroyu bulabilir.

Güncellenme Tarihi : 30.4.2017 01:49

İLGİLİ HABERLER