Asayiş
  • 9.12.2007 00:03

SON BİR HAFTADA 17 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ!..

HAYDAR YAVUZAK
TUNCELİ - Tunceli'nin dağlık kesiminde bir grup PKK'lı kıskaç altına alındı. Hava destekli süren operasyonlarda güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü mensupları arasında zaman zaman sıcak çatışmalar yaşanıyor.


Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, PKK terör örgütüne yönelik başlattığı operasyonlar kapsamında Tunceli'de 2 gündür hareketlilik yaşanıyor. Bir grup PKK'lının Ovacık Ahpanos Vadisi'nde olduğu ihbarını alan Jandarma Bölge Komutanlığı'na bağlı özel komandolar, karadan ve havadan operasyon başlattı. Operasyonlarda zaman zaman sıcak çatışma yaşandığı, bir grup PKK'lı teröristin köşeye sıkıştırıldığı öğrenildi.

"19 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"
Bölgede devam eden operasyonlara ilişkin Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 1 hafta içerisinde 17'si ölü olmak üzere toplam 19 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği ifade edildi. Mardin'in Nusaybin ilçesinde yapılan arazi tarama faaliyetleri sırasında 1 patlayıcı maddenin kontrollü bir şekilde imha edildiği, Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Mardin'in Nusaybin ilçesi dağlık kesiminde örgüte ait çok sayıda muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildiği bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:17

İLGİLİ HABERLER