Spor
  • 30.6.2008 08:55

SONG : GALATASARAY ÇOK BÜYÜK BİR YILDIZ ALDI

Lens’ta 6 sezon birlikte oynadığı Itandje’yi göklere çıkaran Kamerunlu oyuncu, "Büyük bir transfer yaptılar. Tek başına maç kazandıracak kapasiteye sahip" dedi.
DIŞ transferde ilk bombasını patlatmaya hazırlanan Galatasaray, Kamerun asıllı Fransız kaleci Charles Itandje’yi renklerine bağlamak üzere. Dört gündür büyük uğraş verilen ve önceki gün İstanbul’a getirilen kalecinin kulübü Liverpool ile 2 milyon 400 bin Euro’ya el sıkışıldı. İngiliz kulübüyle sözleşmesi devam eden Itandje, Cimbom’dan 1 milyon 550 binEuro isterken,Galatasaray 1 milyon 400 bin Euro önerdi.
Taraflar arasında para konusunda ufak pürüzlerin kaldığı, Itandje’nin önerilen rakamı kabul etmesi için ikna çabalarının sürdüğü öğrenildi. Dün sabah gizlice Carousel Acıbadem Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen 25 yaşındaki kaleci teklifi kabul ettiği taktirde 3 yıllık mukavele imzalayacak.
Kaleci transferini bitirme aşamasına getiren Galatasaray’a Itandje konusunda ilk tebrik eski oyuncusu Rigobert Song’dan geldi. Sarı kırmızılıların çok büyük bir kaleciyi transfer ettiğini belirten Song, "Lens’ta onunla 6 sezon oynadım. Galatasaray gerçekten büyük iş başardı. O çok iyi reflekslere sahip ve her defans oyuncusunun güvenebileceği bir kaleci.

21 kez milli oldu
Liverpool’da şanssız bir dönem geçirdi ve oynayamadı. Onun ne kadar iyi bir kaleci olduğunu ilk maçtan itibaren Galatasaraylılar görecek. Tek başına maç kazandıracak kapasiteye sahip. Galatasaray taraftarı Itandje’yi çok sevecek" dedi.
Fransa’nın Lens takımında sergilediği başarılı performansla Liverpool’a transfer olan Itandje, Rafael Benitez’in isteği üzerine İngiliz takımına getirilmiş ve Dudek ile yollar ayrılmıştı. Genç kaleci 21 kez Fransa Ümit Milli Takımı’nda da görev yaptı. Öte yandan sarı kırmızılı yöneticiler, forvet ve stoper transferlerini çözmek için dün gece Fransa’nın yolunu tuttu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:14

İLGİLİ HABERLER