Eğitim
  • 21.9.2006 00:49

SONUNDA BUNU DA GÖRDÜK!.. GERİ ZEKALI VURGUNU!..

Sınıflarını takdirle geçen 700 öğrenci, 400 YTL'lik maaş için sahte raporla 'zihinsel özürlü' yapıldı.


VURGUNUN sadece Denizli ayağı ortaya çıkarıldı. Olay şöyle gelişti: Denizli Devlet Hastanesi'nden H.A, Denizli Gazi Hastanesi'nden de H.İ. adlı doktorlar, akıl sağlığı yerinde olan 700 kişiye, mental özürlü (zihin hastası) raporu verdikleri gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı'na ihbar edildi.

48 TRİLYONLUK PASTA
BAKANLIK, iddiayı ciddiye alıp müfettiş görevlendirdi. Kentte yapılan incelemede, mental özürlü raporu verilen öğrenciler arasında sınıfını takdirname ve teşekkürle geçenler olduğu belirlendi. Bunun üzerine, yıllık tutarı 48 trilyon lirayı bulan zihinsel özürlü yardımı mercek altına alındı.

DOKTORLAR AÇIKTA
MÜFETTİŞLER, bu raporların, Milli Eğitim Bakanlığı'nca mental özürlülere bağlanan 400 YTL'lik maaş için alındığını da ortaya çıkardı. Denizli'deki 2 doktor açığa alınırken, benzer raporların başka illerde de verilme ihtimalinin çok yüksek olduğu bildirildi.
Talat ATİLLA/GÜNEŞ

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:29

İLGİLİ HABERLER