Gündem
  • 19.10.2005 01:48

'SPORDA ŞİDDET YASASI' VEKİLLERE UYGULANABİLİR Mİ?

Geçtiğimiz hafta Denizli'de oynanan Denizlispor-Vestel Manisaspor maçının devre arasında şeref tribününde yaşananlar herkesi hayrete düşürdü.

Soyunma odasına girerken Vestel Manisaspor'lu oyuncu Yılmaz Özlem'in başına pet şişe atan CHP Denizli Milletvekili Haşim Oral'ın Sporda Şiddet Yasası'na göre ceza alıp almayacağı tartışılıyor. Normal şartlarda Haşim Oral'ın 6 ay spor müsabakalarından men ve 1000 YTL para cezası alması gerekiyor. Ancak dokunulmazlık zırhının böylesi bir durumda geçerli olup olmadığı bilinmiyor.

Denizli Valisi Gazi Şimşek, tribün terörüne sebep olan Cumhriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Haşim Oral'a hukuk çerçevesinde gerekeni yapacaklarını açıkladı. Fotoğraf karesinde Oral'ın elinde şişe bulunduğunu ancak daha sonraki fiilin gerçekleşip gerçekleşmediğinin net olmadığını aktaran Şimşek, "Olayın doğrulanması halinde, Sporda Şiddet Kanunu çerçevesinde gereken yapılacaktır." dedi. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci "Haşim Oral'ın yaptığını tasvip etmiyorum ama Yılmaz, devre arasında soyunma odasına giderken bize küfür etti. Oral da buna karşı tepkisini dile getirdi. Aşağıya inip saldırmamıştır. Bunu holiganlıkla başdaştırmamak gerekir. Asıl terör sahada yaşandı." dedi.

Milletvekli Haşim Oral ise kendisine yöneltilen eleştirilere cevap olarak, "Aynı hareketi bugün de olsa yine yaparım" dedi. Yılmaz'ın kendilerine küfür ettiğini belirten Oral, "Yılmaz'ın nasıl bir futbolcu olduğunu herkes biliyor. Aynı şeyi yine yapsa ben de ona karşılık veririm." şeklinde konuştu.

/Osman Aydın, Mehmet Yatkın - Zaman

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:52

İLGİLİ HABERLER