Dünya
  • 4.10.2005 00:07

STRAW: ''AVRUPA BİRLİĞİ İÇİN TARİHİ BİR GÜN''

LÜKSEMBURG - AB dönem başkanı İngiltere'nin Dışişleri Bakanı Jack Straw, bugünü, AB ve uluslararası toplum için ''tarihi bir gün'' olarak nitelendirdi.
     Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün bu akşam gelmesiyle birlikte Müzakere Çerçeve Belgesinin imzalanacağını belirten Straw, uzlaşı sağlanmasında hem Türkiye'nin hem de AB'nin katkısı olduğunu söyledi.
     AB dönem başkanı İngiltere'nin Dışişleri Bakanı Jack Straw, Türkiye ile müzakerelerin çok yakın bir gelecekte başlayacağını kaydetti.
     Jack Straw, 30 saat süren uğraşları sonunda ''yorulduklarını, ancak buna değdiğini'' ifade ederek, ortak çabalarından ötürü AB'nin 25 üyesi ve Türk hükümetine teşekkür etti.
     Müslüman ve laik bir ülkenin AB'ye katılımının ''birlikte yaşanabileceğinin ve çalışılabileceğinin bir kanıtı'' olacağını belirten Straw, ''Önümüzde uzun bir yol var'' diye konuştu.
     Görüşmelerde havanın olumlu olduğunu kaydeden Straw, ''bu süreçte tüm tarafların kazandığını'' belirtti ve ''Bence gelecek parlak'' dedi.
     Straw, bir soru üzerine, Türkiye ile müzakerelerin kolay süreç olmayacağını, ancak ''bu tarihi yolda'' Türkiye ile yakın ilişki içinde olacaklarını kaydetti.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:59

İLGİLİ HABERLER