Dünya
  • 4.10.2005 00:05

TALABANİ VE BARZANİ'DEN BAŞBAKAN CAFERİ'YE UYARI MEKTUBU

ERBİL - Irak Devlet Başkanı ve Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) lideri Celal Talabani ile Irak Kürdistan Demokratik Partisi (IKDP) lideri Mesud Barzani, yürütme erkini tekeline almakla suçladıkları Başbakan İbrahim Caferi'yi, hükümetten desteklerini çekmekle tehdit ettiler.
     IKYB yetkilisi Molla Bahtiyar'ın yaptığı açıklamaya göre, Kürt liderler, Başbakan Caferi'ye bir mektup göndererek, ''Eğer bu sorunları bir an önce çözmezseniz, ittifakımız bundan etkilenir'' dediler.
     İhtilaflı konuların görüşülmesi için Bağdat'a bir heyet gönderildiğini belirten Bahtiyar, Kürt liderlerin, Başbakan Caferi'nin hükümetin kuruluşundan önce Şiilerle Kürtler arasında sağlanan ittifak anlaşmasına uymamasından yakındıklarını söyledi.
     IKYB yetkilisinin verdiği bilgiye göre, Kürt liderler, Caferi'yi, özellikle kendi denetimlerindeki kuzey Irak'a ekonomik kalkınma olanaklarını sağlamamakla suçluyor.
     Devlet Başkanı, Meclis Başkanı ve Başbakan arasında toplantı yapılmaması, üst düzey bürokratların atanmasında danışma olmaması veya yurtdışı ziyaretlerde Irak heyetlerinin sadece Şii üyelerden oluşması gibi konularda eleştiride bulunan Kürt liderler, Caferi'den ayrıca Sünnilere yönelik cinayetlerin durdurulmasını istediler.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:59

İLGİLİ HABERLER