Yaşam
  • 6.5.2024 12:02

Sübyancı çete basıldı

Lübnan sübyancı çetesi şüphelilerini tutukladı

Lübnanlı yetkililer, tecavüze uğradığı ve şantaja uğradığı iddia edilen küçükleri kandırmak için TikTok'u kullanan pedofili çetesini çökertiyor.

Lübnanlı yetkililer Cuma günü itibarıyla bir sübyancı çetesinin en az sekiz şüpheli üyesini tutukladı; bunların arasında TikTok'u etkileyen üç küçük çocuk da var .

Bir adli yetkili, reşit olmayanların "uyuşturucu verildiği, tecavüze uğradığı ve uyuşturucuyu teşvik etmeleri için şantaja uğradığı" iddia edilen diğer reşit olmayanları cezbetmek için kullanıldığını söyledi.

Yetkili, şu ana kadar tutuklanan sekiz kişinin, davayla bağlantılı olarak belirlenen 28 kişilik daha geniş bir grubun parçası olduğundan şüphelenildiğini söyledi. Lübnan medyası çete üyelerinin Lübnan, Suriye ve Türk uyruklu olduğunu söylüyor.

Lübnan İç Güvenlik Kuvvetleri Çarşamba günü yaptığı açıklamada, tutuklamaların, çocukların "organize bir çete üyeleri tarafından cinsel saldırıya uğradıkları, fotoğraflarının çekildiği ve otellerde uyuşturucu kullanmaya zorlandıkları" yönünde savcılığa şikayette bulunmalarının ardından geldiğini söyledi.

Adli yetkili, çetenin "çocukları TikTok'a çekmek için" Lübnan dışındaki gençleri işe aldığını söyledi.

Soruşturmaya aşina bir güvenlik yetkilisi Perşembe günü AFP'ye, şu ana kadar "16 yaşından büyük olmayan" altı kurbanın ifade verdiğini söyledi.

Lübnan medyası kurban sayısının onlarca olabileceğini söylüyor.

Güvenlik yetkilisi, "reklamlarda yer alma teklifleri veya vaatleri sunan bir giyim mağazası hesabı veya bir kuaför salonu veya sahte sosyal medya hesapları aracılığıyla" bu kişilerin kandırıldığını söyledi.

Şüphelilerin "onlara tecavüz ettiğini, tecavüzleri filme aldığını ve ardından videoları izlettiğini ve şantaj yaptığını, eğer konuşurlarsa görüntüleri (çevrimiçi) yayınlamakla tehdit ettiklerini" ekledi.

Polis, "Soruşturma devam ediyor... ve tüm çete üyelerinin tutuklanması için çalışmalar sürüyor" dedi.

Güncellenme Tarihi : 6.5.2024 12:05

İLGİLİ HABERLER